Télbúcsúztató, farsangi rendezvények a Balatonnál

balaton.vehir.hu 2019. 02. 17. 14:29

Február utolsó hétvégéjén pazar programokkal várják az érdeklődőket Alsóörs, Balatonalmádi, Szigliget és Tihany településeken, részletes programajánló.

 
Alsóörsön szeretettel várunk mindenkit február 23-án, 16.15 órától a faluközpontban kezdődő maszkos téltemető mulatságunkra!
 
A program: 
 
16.15 - gyülekező a faluközpontban - lehetőleg jelmezben!:) 
16.30 - gólyalábasok és dobosok vezetésével levonulás a Sirály-parkba, majd ott kiszebáb égetés, és tűzzsonglőr-bemutató
20 órától batyus farsangi bál felnőtteknek a művelődési házban! 
 

Balatonalmádiban február 24-én vasárnap a 2019. esztendő télutó hava Jégtörő Mátyás napján, már délnek előtte megkezdődik az áldozathozatal, a Megfőzzük Almádit egyesület tagságával és vendégeivel.

 A budatavai strandnál a Jóbarátok halsütöde környékén, a finom falatkák közt orja leves, csülkös babgulyás, sült kolbász, hurka, hagymás vér, resztelt máj, toros káposzta, székely túrófánk, aranygaluska, mákos guba és szendvics is szerepel a rögtönzött étlapon. Az odaillő muzsikaszó valamint a legjobb mesterszakácsok és séfek között a „Nemzet rozmárja” – remélhetőleg további társakkal – kellő óvatosság mellett merítkezik a Balaton hullámai közibe! (Előzetes jelentkezés kelletik ám!)

 

Téltemetés Almádiban ( Fotók: balaton.vehir.hu/2018  kedvcsináló galéria ITT)

A Pannóniában, a déli étek elköltését követően (13 órától) Zsapka Adél nénémasszony segedelmével kiszécske készül az aprónépek fürge kezei között, majd a jelmezes masírozást követően, a délutáni fél hármas „harangszókor” a mólónál, az idei tél hivatalosan elűzetik!

A télűzés nem kívánja nélkülözni a tánczot, a vidámságot, farsangi alakoskodást sem, hogy a kiűzetett tél helyére behozassék, ama rügyfakasztó tavasznak kellemes melege. Kinek kedve vagyon, öltözzön maskarába!

Továbbá: Az olvasó figyelme felhívatik, hogy ha már tavaszodik, akkor lehetősége legyen bármely férfi vagy fehérnépnek fürdőruha viseletes alulöltözöttségét közszemlére tenni! Ennek feltétele az előzetes bejelentés bármely módon a szervezőbizottság felé. Ha elégséges jelentkező tesz bejelentést, úgy szervezett keretek között bemutatóban vehetnek részt, ahol bugyogó, gatya, fecske, úszódressz egyaránt nevezhető a rögtönzött prömieren!

 

SZIGLIGETI FARSANGI JÁTÉKOK – 2019. FEBRUÁR 23. SZOMBAT

Helyszín: községi strand

PROGRAM:

15.00 órától: jeges vetélkedők – Anyóslökő verseny, jégteke, pohárpiramis

17.00 órától: télbábu égetés a vízen

utána:
zenetotó, tombola, fánkevő verseny, székfoglaló, seprűtánc, jelmezverseny (egyéni, csoportos, kutyás stb.)

18.00 – 21.00: Jégdisco

21.00 órától: retro disco – Dj B!a zenél

Szervező:
Három Platán Szigliget
Facebook: Három Platán

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!