Ismét börtönbe vonul az orvhalász

balaton.vehir.hu Forrás: balatonihal.hu Fotó: balatonihal.hu 2019. 02. 01. 13:51

Sohasem rendelkezett halászatra jogosító okmánnyal, de jó ideje horgászengedéllyel sem az a többszörösen visszaeső orvhalász, akinek tavaly áprilisi ügyére a napokban tett pontot a Kaposvári Törvényszék - írja a balatonihal.hu

 

Olvasóink többször találkozhattak már az F. L. monogrammal halőrzési híreinket böngészve.  Nem ígérhetjük, hogy a jövőben ez nem fordul elő, hiszen a hatóságoknak folyamatosan ad munkát a halőreink előtt már jól ismert orvhalász. Egy ilyen nyomozati, majd végrehajtási munka ért most véget a Kaposvári Törvényszéken.

A másodfokon eljáró bíróság – helybenhagyva a Marcali Járásbíróság által elsőfokon kiszabott büntetést – egy év és három hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte a vádlottat és két évre eltiltotta a közügyektől.

F. László 2017 novemberében szabadult egy korábbi, szintén orvhalászat miatt rá kiszabott börtönbüntetésből, ám a jó útra térés helyett tavaly is folytatta üzelmeit, melyek szerencsére nem maradtak titokban. Halőreink három esetben érték tetten, amint eresztőhálóval orvhalászott a nyugati medencében. A mostani döntés mellett két tavalyi ügy még folyamatban van, az ítéletekről beszámolunk.

Forrás: balatonihal.hu

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!