Balaton: Fontos információk a horgászév kezdetén

balaton.vehir.hu Forrás: balatonihal.hu 2019. 01. 15. 13:10

Mikor és hol juthatunk balatoni területi jegyhez? Mi szükséges a területi jegy váltáshoz? Mit tegyünk, ha még nincs horgászkártyánk? Meddig és hol adjuk le a fogási naplónkat? Többek között ezekre is választ adunk az alábbiakban - tájékoztat a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

 A 2018. évre kiállított állami jegyek és balatoni területi jegyek is érvényesek 2019. január 31-ig. 2018. évre kiállított állami jeggyel így időszaki jegyeket (24, 72 órás,heti és 10 napos) még lehetőség van váltani január 31-ig, de 2019. évre érvényes jegyek már nem válthatóak vele.

Fotó: balaton.vehir.hu/illusztráció

A 2019. évre szóló állami jegy kiváltásának feltétele a horgászkártya regisztráció. Tehát nincs probléma, ha még postán nem érkezett meg a horgászkártya, a regisztrációt otthonról és a horgász egyesületekben is lehetőség van elvégezni. 18 év alatti horgász esetén kérjük figyeljenek rá, hogy a gondviselő adókártyája és aláírása szükséges a regisztrációhoz.

A 2019. évre szóló balatoni éves területi jegyek értékesítése január 25-én kezdődik az ismert jegyértékesítési helyeken, valamint a horgaszjegy.hu rendszerén keresztül. Az értékesítési pontok megtalálhatóak a Balatoni Horgászturisztikai Adatbázisban. A szezonálisan nyitva tartó helyek esetében érdemes telefonon érdeklődni az év eleji nyitva tartásról, mert azok változhatnak az oldalon szereplőkhöz képest.

A fogási naplókat 2019. február 28-ig köteles minden horgász leadni. Erre lehetőség van azon a helyen, ahol azt kiállították, vagy ahol az újat váltja a horgász. Társaságunk ügyfélszolgálata nem állami jegy kibocsátó hely, így kérjük számunkra ne küldjenek leadni kívánt fogási naplókat.

Végezetül szeretnénk kiemelni, hogy minden Kedves Horgásztárs legyen szíves figyelmesen végigolvasni az új állami jegyen és a balatoni területi jegyen feltüntetett információkat!

Forrás: balatonihal.hu

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!