Pályaorientációs nap Zánkán

balaton.vehir.hu Forrás: Szekeres Kornél c.r.őrgy. Fotó: Szekeres Kornél c.r.őrgy. 2018. 12. 03. 13:09

A helyi általános iskola felső évfolyamos diákjait látogatták meg a balatonfüredi rendőrök.

 

 A zánkai Bozzay Pál Általános Iskola felső évfolyamos diákjai részére tartottak pályaorientációs tájékoztatót 2018. december 1-jén délelőtt a Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai.

A gyerekek megismerkedhettek a rendőrség feladataival, munkájával. A szakemberek ismertették, hogy milyen tudásra, szakképzettségre van szükség ahhoz, hogy valaki rendőrként dolgozhasson.

Ezt követően a kapitányság történetének és mindennapjainak bemutatása következett, majd a rendészeti továbbtanulás lehetőségeiről kaptak felvilágosítást a diákok.

Az előadók felhívták a gyermekek figyelmét a 112-es segélyhívószám indokolatlan használatának törvényi következményeire, illetve ismertették azon valós problémák körét, amikor bárki jogosult segítséget kérni.

A program zárásaként az előadók a hétvégén kezdődő adventi időszak kapcsán hasznos megelőzési tanácsokat fogalmaztak meg a megjelentek részére:

  • A tűzesetek megelőzése érdekében ne hagyjanak őrizetlenül égő gyertyát, mécsest vagy csillagszórót!
  • Bevásárló központban vagy adventi vásárban folyamatosan figyeljenek személyes értékeikre!
  • A megnövekedett járműforgalom miatt körültekintően, óvatosan közlekedjenek maguk és mások biztonsága, illetve a balesetek megelőzés érdekében!
A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!