A BAHART 2018-ban is mosolyt csal a rászoruló családok arcára!

balaton.vehir.hu Forrás: PR - BH Zrt. Fotó: PR - BH Zrt. 2018. 12. 02. 18:22

A siófoki Mikulás Gyerekhajó indulása előtt tengernyi ajándékot adtak át Füred Kapitánynak, a Mikulás szánsegédjének.

 

A Balatoni Hajózási Zrt. ismét kiemelt figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra az idei ünnepi időszakban. Ezen apropóból újra egy nemes ügy mellé állt a Társaság. Adománygyűjtési akciót hirdettek a dolgozók, az utazóközönség és a helyi lakosság körében, csatlakozva ezzel a Mikulásgyár által szervezett kezdeményezéshez. Az így összegyűjtött ajándékokat december 2-án a Siófoki Mikulás Gyerekhajó indulása előtt adták át a BAHART munkatársai Füred Kapitánynak, a Mikulás szánsegédjének, aki eljuttatja azokat a Mikulásgyárba, a rászoruló családok számára. Az adományokat a nagyszakállúra várakozó gyerekek és önkéntesek segítségével pakolták a Mikulásgyár autójába.

 

 

 

„A sófoki rendezvényen a szolidaritás fontosságára szeretnénk felhívni a figyelmet. A gyerekek és szüleik elhozhatják megunt játékaikat, kinőtt ruháikat és használt könyveiket az eseményre.  A BAHART által összegyűjtött ajándékokat az ország egyik legnagyobb karitatív akciójának helyszínére, a Mikulásgyárba szállítják majd, ahol önkéntesek az adományokat dobozokba szelektálják, majd eljuttatják őket a megfelelő helyre. A Mikulásgyárnak szüksége van a BAHART-hoz hasonló cégszintű kezdeményezésekre, így nagy örömmel fogadtuk el idén is a felkérést az adományok átvételére.” – foglalta össze Éskovács Péter a Mikulásgyár sajtófőnöke a vasárnapi akciót.

 

 

Az idei már a harmadik alkalom, amikor a BAHART gyerekeknek szóló Mikulás Gyerekhajót indított a Balatonon. A 2016 óta minden évben megrendezésre kerülő tematikus hajóprogramnak - Balatonfüreden és Siófokon - stílszerűen a Szent Miklós hajó biztosított helyszínt Advent első vasárnapján.

 

 

„Jó érzés volt látni a sok mosolygós kisgyereket, hiszen a meglepetés varázsműsor után a fedélzeten minden gyermek ajándékot is kapott a Mikulástól egész évi jócselekedeteikért. A BAHART vezetőivel és munkatársaival közösen örömmel tapasztaljuk, hogy egyre nagyobb számú utazóközönséget vonzanak a szezonon kívül indított programhajóink, köztük a Mikulás Gyerekhajók is. Sikerük bizonyítja, hogy lehet és érdemes a Balatonon a szezonon kívül is tartalmas programot kínálni, mellyel fel tudjuk hívni a figyelmet a régióra nem csak az itt élők körében. Természetesen fontos szempont számunkra, hogy a Mikuláshajót minden évben egy nemes ügyhöz kapcsolódva indítjuk, így tágabb környezetünknek is meg tudjuk mutatni, hogy a turisztikai szolgáltatáskínálat bővítése mellett a társadalmi szerepvállalás terén is elkötelezettek vagyunk!” - mondta el az esemény után Dónucz László a Társaság értékesítési és forgalmi igazgatója.

 

December 6-án a Szántódrév és Tihanyrév között közlekedő kompokon is apró meglepetéssel köszönti a BAHART az utasokat. A kompközlekedést – amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi – az év valamennyi, mind a 365 napján biztosítja a Társaság, így a BAHART egész évben szállítja az utasokat, gépjárműveket, kerékpárokat a Balaton északi és déli partja között.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!