Balaton: Halőrzési hírek – október

balaton.vehir.hu Forrás: balatonihal.hu Fotó: balatonihal.hu 2018. 12. 01. 15:38

Rontottak a szabálytalankodók az egyébként javuló statisztikán októberben. Ennek egyik oka, hogy remek horgászidő volt ősz derekán és többen ültek ki a vízpartra hódolni szenvedélyüknek. Üröm az örömben, hogy még mindig sokan tették ezt mindenféle „jogosítvány” nélkül - írja a balatonihal.hu

 

A halőri ellenőrzések alkalmával nyolc esetben találkoztak kollégáink engedély nélküli horgászokkal, hat ízben állami jegyet nem tudott felmutatni az intézkedés alá vont horgász és olyan szabályszegő is volt, aki behúzós módszerrel horgászott, partközeli területi jeggyel. Bűnlajstromát tovább tetézte azzal, hogy fogási naplójába nem jelölte a horgászat megkezdését.

Tizenegy alkalommal bukott le hárombotos versenyző, egyikük a fogási napló vezetését is elmulasztotta, társa pedig őrizetlenül hagyott botjaival súlyosbította helyzetét. Egy olyan esetet is rögzítettek kollégáink, amikor egy társaság négy tagja hagyta őrizetlenül a horgászbotokat hosszabb időre.

Négy olyan esetre derült fény októberben, amikor a szabályszegő nem rögzítette a megfogott halakat a fogási naplóba, illetve egy esetben szerepelt ugyan a kifogott hal, ám az adminisztráció során az időpont elfelejtődött.

A bőség zavarával próbált megbirkózni két horgász, helytelenül. Egyikük úgy oldotta meg a helyzetet, hogy megpróbálta elajándékozni a fölösleget. Másikuk egyszerűen elmulasztotta a fogási naplóba történő beírást.

Öt méreten aluli sügért fogott egy horgász Balatonalmádiban. Arra hivatkozott, hogy nem olvasta el figyelmesen a balatoni horgászrend méretkorlátozásokra vonatkozó passzusát. A két aprócska halból kettőt –  alig nyolc centiseket – csalihalnak használt.

Októberben is találkoztak a halőrök varsás orvhalásszal, a vörsi férfit az illegális halászeszköz használata miatt vonja felelősségre a hatóság. 

Forrás: balatonihal.hu

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!