Balatoni hosszúhétvégék / Halloween, Csopaki hegymenet, krimivacsora, DJ a szőlőben

balaton.vehir.hu Forrás: Budavári Dóra 2018. 10. 26. 11:02

Szerencsések vagyunk idén, annyi a hosszú hétvége. Tudják ezt a Balatonon is, és azt is, hogy ilyenkor szívesebben indulnak neki az emberek az ország minden tájáról, hogy megcsodálják az ezer színben pompázó szőlősoros hegyoldalt, aztán megmelegedjenek az egyik étteremben, vagy egy borászat cserépkályhája mellett.

 A Márton nap amióta világ a világ az újborok kóstolásának időszaka, Csopakon most összefogtak az éttermek és pincészetek, hogy közös programot nyújtsanak az erre járóknak.

Már hagyományőrző a DJ a szőlőben Halloween kiadása, és a Guden mise után is évek óta nagy a buli Csopakon - most a Szomszéd kertje ad otthont az összejövetelnek.
A Lavender Teraszon krimivacsorára készülnek, a fogások mellé érkeznek majd a megfejteni való rejtélyek és információk egy gyilkosságról...
Irány a Balaton!
 
MÁRTON NAPI HEGYMENET Csopakon / November 9-10-11. Csopak és Paloznak
Márton nap alkalmából megmásszuk a hegyet liba-vacsora és újborok után kutatva: újra egy olyan program, ami egész hétvégére témát ad. Most 6 csopaki és paloznaki hely fogott össze: a helyek gyalog bejárhatók, mindenhol a Márton nap jegyében az újborok és a liba-ételek kerülnek a középpontba. Táblás ajánlatok, pincetúrák, hordóminták és szüreti történetek várnak azokra, akik nekiindulnak, hogy felfedezzék. az őszi Balatont. 
Résztvevők: Petrányi Pince és Borterasz, SÖPTEI Pincészet és Étterem, MÁRGA - Szent Donát Borkúria, Szomszéd Kertje, Homola Borterasz, Sáfránkert Vendéglő
Event: https://www.facebook.com/events/194808014728557/
 
martonnapi_hegymenet.jpg

KRIMIVACSORA 4 fogásban Halloweenkor / november 2. / Lavender Terasz, Balatonvilágos
Halloween rejtély a Lavender teraszon – Krimivacsora 4 fogásban
Képzelj el egy finoman hátborzongató vacsorát, amikor fogások között rejtélyek és rejtvények várnak...
A 20-as -30-as évek Amerikájában járunk, ahol a város két maffiavezérét Halloweenkor rejtélyes körülmények között meggyilkolják...
Fogásról fogásra derülnek ki az információk, de vajon ki lesz az, aki logikai útvesztőkön keresztül átveszi a hatalmat és megfejti a rejtvényt?
Az első fogással érkezik az első nyom is, ami újabb és újabb feladatokhoz vezet. A játék végéig különböző feladványokon keresztül össze tudjátok illeszteni a város térképét, mely segítségével eljuthattok maffiacsaládok gyűlésének helyszínére. A történetnek több lehetséges végkifejlete is van....
A különböző asztalok külön csapatot alkotnak, ugyanakkor versenyeznek is egymással....
Részletek: https://www.facebook.com/events/2104692199586124/

krimivacsora.jpg

SZOMSZÉDOLÁS II. - SZOMSZÉD Kertje / Csopak / Guden este és Pribojszki Matyi & Szász Andris / október 27.
SZOMSZÉDOLÁS! Októbertől a Szomszéd kertje csapata áthívja közelebbi és távolabbi szomszédait, hogy megmutassák, amiben ők a legjobbak. Annyi jó barát forog és fordult meg egész nyáron Csopakon, hogy ősszel-télen végre van idő elhívni őket vendégségbe: jönnek majd zenészek, lesznek borászok, vendég séfek, és persze szomszéd kutyák, de ezt már megszokhattátok!
Guden mise utáni összejövetel és blues koncert!
-
Október végén Csopakon és Paloznakon mindig Guden vitézre emlékezünk: Guden lovag a hadba vonulás előtt végrendeletet adott ki, amiben egész paloznaki birtokát az egyházra hagyta, juhostul, szőlőstül. A magyar történelem zűrzavarában szokatlan módon az oklevél és Guden vitéz szőlője is átvészelte az elmúlt majdnem ezer évet. Paloznakon misét mondanak az emlékére, utána a Szomszéd kertjében folytatjuk a kötetlen együttlétet olyan olaszrizlingekkel, amiket Guden is szívesen ivott, vagy ivott volna.
-
Grunting Pigs -Pribojszki Matyi és Szász Feri blues estje
A “GRUNTING PIGS” Pribojszki Mátyás – az egyik legismertebb hazai és nemzetközi szinten is jegyzett, elismert szájharmonikás, énekes, dalszerző -, valamint Szász Ferenc gitáros hosszú évek óta működő akusztikus duója.
A duó sajátos hangulatban és stílusban idézi meg az ’50-es, ’60-as évek füstös, blues zenei hangulatát, valamint a blues nagyjainak, így pl. Jimmy Reed, Willie Dixon, Muddy Waters, Little Walter, Sonny Boy Williamson, Joe Hill Louis, Junior Parker kiváló darabjait. A formáció missziója az élőzene, elsősorban a blues zene népszerűsítése, igazi hangszereken keresztül, kizárólag élőben.
Pozitív blues zene az övék, amelyben a szájharmonika, -mint domináns szólóhangszer- sokszínű és különleges hangzása mellett, a virtuóz gitárjáték, valamint az ének jelenik meg, így alkotva kerek egészet.
-
Helyszín: Csopak, Kossuth utca 97. (a volt Nosztori Kocsma helyén)
Koncertkezdés: 21:00-tól 
 
Őszi programok a Szomszéd kertjében Csopakon:
Október 27. SZOMSZÉDOLÁS  - Guden este és Pribojszki Matyi & Szász Andris
November 3. SZOMSZÉDOLÁS - Blues a kertben / Red One House akusztikus blues
November 9-10-11. Márton napi hétvége Csopakon
November 10. SZOMSZÉDOLÁS - A két jóbarát, meg az Anti vacsoraest
 
Guden_este.jpeg
 
DJ a SZŐLŐBEN HALLOWEEN EDITION / november 3. Csopak, Homola Borterasz
Félelem és reszketés Paloznakon!
A Borteraszon idén is kigyúlnak a töklámpások, előbújnak rejtekükből a fekete macskák, hogy kezdetét vegye egy tábor tüzes, zenés, táncos mulatság! A teraszon avar ropog majd a lábunk alatt, pokrócokba burkolózunk, és a hűsítő fröccs helyét átveszi a testes vörös bor.  
A Green Eggnél Czinege Tamás / Czinege gasztro show - Szezonális harapnivalókkal
Öltözzetek be, fessétek ki magatokat, húzzatok a fejetekre egy tököt, vagy csak legyen rajtatok egy denevéres kitűző - mi bármilyen apró gegnek örülünk, de semmi sem kötelező!!!-
PROGRAM:
14:00-tól laza zenék, bele a délutánba és a naplementébe, Parti Szél, Homola Kékfrankos, Homola Black, de lehet, hogy pálinka is előkerül...
 A lemezeknél 14 órától este 10-ig a lemezeknél Cyborg Templar, de birtokvezetőnk, Zsandár Tamás, aka Dj Gyanus is beáll a dj pult mögé: a chillezéstől haladunk a finom megmozgatáson át a táncig
Czinege gasztro show - Szezonális harapnivalókkal
Őszi színkavalkád, pokrócok - ez már egy kicsit más hangulat, de a maga minden szépségével együtt! #osszelisbalaton
A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!