Szakmaközi szervezet: Magyarországon még mindig alacsony a halfogyasztás

balaton.vehir.hu Forrás: MTI 2018. 10. 13. 12:21

Budapest, 2018. október 13., szombat (MTI) - Magyarországon a 6 kilogrammos fejenkénti, éves halfogyasztás még mindig jelentősen elmarad a 20 kilogramm körüli európai átlagtól, ezért is fontosak a fogyasztást népszerűsítő rendezvények - mondta Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szombaton az M1 aktuális csatornán.

 Példaként említette az Öreg-Tavi Nagy Halászfesztivált Tatán, ahol október 19-21 között minden a magyar halról és a halételek készítéséről szól. Hozzátette, a magyar halászat helyzetének javításához nagyobb hangsúlyt kell helyezni a halfeldolgozás fejlesztésére, hogy könnyebben elérhetővé váljanak a feldolgozott élelmiszerek, többek között a filé vagy a szelet. 

    Lévai Ferenc kiemelte, a magyar hal egészséges, könnyű fehérje forrás, amelynek a fogyasztása hozzátartozik az egészséges életmódhoz.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!