Száz csapat vett részt a Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyen

balaton.vehir.hu Forrás: MTI 2018. 10. 06. 18:47

Révfülöp, 2018. október 6., szombat (MTI) - A verseny történetében rekord mennyiségű halat fogtak a száz csapat részvételével megrendezett hatodik Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny résztvevői - közölte a rendezvény főszervezője a verseny révfülöpi eredményhirdetésén szombaton.

 Szamosi Attila elmondta, hogy a nyolc napon át tartó versenyen összességében több mint kétezer halat - mintegy tizennyolc tonnát - fogtak az indulók, ezek között több mint száz példány tizenöt kiló feletti, tizenhárom pedig húsz kiló feletti volt. 

    A főszervező szerint ennyit korábban egy versenyükön sem sikerült még kifogniuk a résztvevőknek a Balatonból.
    A Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyre száz csapat érkezett, a magyarok mellett voltak indulók Szlovéniából, Ausztriából, Németországból, Romániából és Szlovákiából is. A versenyt a Balaton középső és nyugati medencéjében, Tihany és Balatonszemes között 22 településen rendezték. 
    A bojlis horgászversenyen a cél a lehető legnagyobb ponty kifogása volt, ezért csak az öt kiló feletti halakat mérlegelték - tette hozzá a főszervező. A három-négy tagú csapatok a partról hat bottal horgászhattak, viszont elektromos meghajtású csónakokkal megengedett volt a szereléket távolabbra is behúzni.
    A legnagyobb mennyiséget kifogó csapat több mint 628 kilogramm felett teljesített, a legnagyobb horogra akadó ponty pedig 23,2 kilogramm volt.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!