Jönnek a 20 pluszosok – közelítünk a 3,5 tonnához

balaton.vehir.hu Forrás: balatonihal.hu 2018. 10. 01. 18:06

Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka száz darabbal gyarapodott az értékelhető halak mennyisége a VI. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyen. Hétfő reggel hét órakor 354 darabnál áll a számláló. Eddig két húsz pluszos példánnyal örvendeztette meg a versenyzőket a Balaton, a legnagyobb ponty 22 725 grammos és Balatonszemesen köszönt be a Northern Baits Team Hungary csapatánál - írja a balatonihal.hu

 Az éjszaka első felében csak szállingóztak a fogások hajnali 3 óta viszont megindultak a halak. Szinte ömlenek be a fogási eredmények – tudtuk meg a verseny szervezőitől. 

Az élboly alaposan átrendeződött, a Carp Lovers Team Slovenia vezeti a versenyt, az öt legnagyobb haluk összsúlya meghaladja a 60 kilogrammot. Őket a  GoldBlack Carp Team követi, majd a Vörösvári Bojli Team, akik ugyan a legtöbb halat fogták ki eddig, ám a legnagyobb öt darab csupán 54,4 kilogrammot nyom.

A mérlegelők útja a legtöbb alkalommal a déli parton Fonyódra vezetett, innen is szép példányokkal járultak hozzá a csapatok a verseny eddigi, 3403 kilogrammos összfogáshoz.

A hétvége után kezdődnek a munkás hétköznapok, remélhetőleg újabb szép fogásokkal. Az időjárásra a mai napon várhatóan  nem lesz majd panasz, az előrejelzések csendes, szép őszi időt jósolnak.

További fotók a balatonihal.hu oldalon!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!