Hősök Napja Zánkán

balaton.vehir.hu Forrás: Szekeres Kornél c.r.őrgy. 2018. 08. 17. 13:03

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai és a balatonfüredi rendőrök prevenciós programokkal vártak felnőtteket és gyermekeket egyaránt.

 A rend-, a hon- és a katasztrófavédelem életébe bepillantást engedő Hősök Napja elnevezésű rendezvényt 2018. augusztus 15-én tartották meg Zánkán.

Az eseményen az érdeklődők megismerkedhettek mind a rendőrség, mind a társszervek munkájával és a speciális technikai eszközeikkel.

A rendőrök a program során a gyerekek számára közlekedésbiztonsággal kapcsolatos ügyességi feladatokat szerveztek, a puzzle, szókirakó és szabályfelismerő játékokon túl lerajzolhatták, mit jelent számukra a szabályos közlekedés. A nagyobbak írásbeli tesztlapok kitöltésével adhattak számot a bűnmegelőzéssel, illetve a helyes közlekedéssel kapcsolatos ismereteikről.

A rendőrök felhívták a gyerekek figyelmét a kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályaira is. Elmondták, hogy kétkerekűvel lehetőség szerint a kerékpárúton vagy a kerékpársávon közlekedjenek! Kijelölt gyalogos-átkelőhelyen kerékpárjaikról leszállva keljenek át és a forgalomba való bekapcsolódás előtt győződjenek meg annak veszélytelenségéről! A közlekedés minden résztvevőjére, így a kerékpárosokra is vonatkozik a „látni és látszani” biztonsági alapelv, ezért a láthatósági mellény viselése lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között kötelező! Testi épségük megóvása érdekében lehetőség szerint viseljenek sisakot és térdvédőt!

Ezenkívül a gyerekek közelebbről is megtekinthették a szolgálati gépjárművet és felülhettek a rendőrmotorra is.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!