A Jazzpiknik legmeghatóbb pillanata – Felavatták a Fábián Juli emlékszínpadot

balaton.vehir.hu 2018. 08. 03. 18:33

Paloznak, 2018. augusztus 03., péntek - Az idei évben Fábián Julira emlékeztek, barátok, zenésztársak.

 

Homola Szabolcs

Vajda Orsolya a piknik egyik ötletgazdája, alapítója  - a másik Homola Szabolcs- elmondta, hogy amikor legelőször meghallotta Fábián Juli hangját a rádióban elhatározta, hogy mindenképpen meghívja Paloznakra és azonnal hozzákezdtek a szervezéshez Széplaki Gáborral. Szinte hihetetlen volt, hogy 2013-ban fellépett itt a kicsi színpadon, teljesen összeforrt a piknik Fábián Julival, és elkészült a piknik himnusza is – fogalmazott.

Zoo köszönetet mondott a sorsnak, hogy együtt tudtak dolgozni Julival, ami csodálatos volt, még akkor is, ha a sors által Juli élete rövid is volt.

Szepesi Mátyás, Fábián Juli menedzsere úgy fogalmazott, hogy Juli teljesen összeforrt a  jazz piknikkel, miután megszületett a piknik himnusza a Jazz and wine, „itt van, itt lesz a legjobb helye az emlékezésre” – fogalmazott. Arról is tájékoztatta a megemlékezőket, hogy Fábián Juli nevével létrehoztak egy alapítványt, azért, hogy a jövőben segíteni próbálják a bajba jutott, betegségben szenvedő énekeseket.

Czeglédy Ákos Paloznak polgármestere visszaemlékezett Fábián Juli első, 2013-as fellépésére, amikor is a környező falakon is ültek, és szó szerint a fákon is ücsörögtek, akkora volt az érdeklődés. Az is biztos, hogy ez az első koncert jelentős hatással bírt a piknik további sorsára. Mit mondhatnék?, hiányzik…-fogalmazott.

Juli szerepe a kezdettől fogva fontos volt a piknik életében, személyisége és energiája része volt és marad a fesztiválnak. Az énekesnő a Jazzpiknik kezdete óta hajtóerő és múzsája volt, így az emlékére a korábbi kis színpadot, ahol anno Juli debütált, átkeresztelték Fábián Juli színpadra. A színpad avatás családias keretek között zajlott. Juli barátai, zenésztársai emlékeztek,  majd ez után a nagyszínpadé a főszerep, hiszen egy emlékkoncerttel is készültek, ahol Fábián Juli dalai és feldolgozások hangzanak majd el. Tóth Vera, Big John Whitfield, Carl Avory,  MC Kemon, Zoohacker és zenekara, Delov Jávor és DJ Q-Cee is. 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!