Balaton: Szombaton startol a IV. IBCC

balaton.vehir.hu Forrás: balatonihal.hu Fotó: balatonihal.hu 2018. 04. 19. 12:01

Negyedik alkalommal ülik körbe az IBCC profi pontyhorgászai a Balatont. Április 22-től egy héten át több, mint kétszáz csapat hatszáznál is több versenyzője harcol majd az elemekkel, egymással és a kapitális pontyokkal, hogy megszerezze a 30 000 eurós fődíjat.

Idén már 60 helyszínen, 32 település közreműködésével zajlik a IV. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa. A gigantikus versenypálya a tó északi-partján Balatonalmáditól, nyugat felé Keszthely érintésével, végig a déli-parton, egészen Balatonvilágosig tart. Már csak 20 km és a keleti medencében összeér a mezőny.

A verseny tisztaságára több mint 50 versenybíró és idén először a Magyar Országos Horgász Szövetség egyenruhás halőrei vigyáznak! Kiemelt szempont a biztonság, amely az IBCC szabályrendszerének alapja, ezek betartatása a versenyzők épségének védelmében elsődleges feladatunk. Tíz nap múlva kiderül, hogy sikerül-e túlszárnyalni a tavalyi rekordot, amikor is a verseny hét napja alatt 1722 darab öt kiló fölötti ponty akadt horogra, melynek összsúlya meghaladta a 14 282 kilogrammot. Az IBCC küzdelmeiben ezúttal is az 5 kg-ot meghaladó halak számítanak bele az összsúlyba.

A verseny főtámogatói között a kezdetek óta jelen van társaságunk. Az egy héten át tartó megmérettetés „termése” visszaigazolja munkánk eredményességét, hiszen évről-évre egyre több és egyre nagyobb kapitális ponty kerül horogra. Ebben jelentős szerepe van a szakszerűen végrehajtott haltelepítéseknek, melyek során az elmúlt években sorozatosan a kötelezettségünket meghaladó mennyiségű hal kerül a Balatonba. A halőrzés sikeressége, a horgászrendi újítások és a büntetési tételek szigorítása legalább ekkora jelentőséggel bír.

A verseny elmúlt három évének legnagyobb kifogott pontya egy 26, 05 kilogrammos tükrös volt, mely rekordot könnyen adhatja át a múltnak egy újabb csapat az idei IBCC mezőnyéből.

Az IBCC eddigi legnagyobb hala, egy figyelemre méltó tükrös

Forrás: balatonihal.hu

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!