Otthon maradt a vándorkupa

balaton.vehir.hu Forrás: Singer Éva hadnagy Fotó: Singer Éva hadnagy 2018. 03. 05. 15:01

Immár hagyományosan, március első szombatján kolbász- és hurkatöltő versenyre várták a csapatokat Balatonakarattyára, a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központba (MH RKKK). A vándorkupa nem ment messzire: a háromtagú szakmai zsűri egybehangzó véleménye alapján a hazai csapat finomságoktól roskadozó fatányérosa volt a legízletesebb.

 Az előző napok cudar időjárása sem szegte a versenyzők kedvét, hogy március 3-án, szombaton összemérjék ügyességüket kolbász- és hurkatöltésben a balatonakarattyai Honvéd Üdülőben. A programra 12 csapat nevezett, köztük a Magyar Honvédség Logisztikai Központ, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, a Balatonfűzfői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, a Balatonakarattyai Nyugdíjas Klub Egyesület, a Honvédelmi Minisztérium Állami Légügyi Főosztály, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, a Balatonkenesei Polgárőr Egyesület, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete 516. sz. Alapszervezete, a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ, de neveztek egyénileg is katonák családdal, baráti társasággal. A verseny 11 órakor vette kezdetét, a csapatoknak pedig három órája volt, hogy különleges ízekkel megbolondítva, vagy éppen teljesen hagyományos recept alapján elkészítsék a legfinomabb hurkát és kolbászt. Az étkek ízét, illatát és tálalását rangos szakmai zsűri bírálta: Buday Péter mesterszakács, sztárszakács, Gulyás Károly Venesz-díjas mesterszakács, a Magyar Gasztronómiai Szövetség szakács alelnöke, valamint Brassó Sándor szakoktató, mesterszakács. Amíg a zsűri meghozta döntését, a jó hangulatról Nótár Mary gondoskodott. A verseny végül hazai győzelemmel zárult: a legízletesebbnek az MH RKKK munkatársainak minden jóval megrakott fatányérosa bizonyult. A csapattagok: Zubor Zoltán őrnagy, Szabó Bálint, Szalay Virginia, Tóth Bálint és Márkus Barna a kolbász és hurka mellett négyféle köretet kínáltak a zsűrinek: bajor káposztát, pezsgőben párolt lilakáposztát, hagymás törtburgonyát és karamellizált, fehérborban párolt almát és körtét, s ezzel elnyerték a legjobbnak járó vándorkupát. Második helyen a Balatonakarattyai Nyugdíjas Klub Egyesület végzett, harmadik pedig a Balatonfűzfői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság lett. A díjakat Piros Ottó ezredes, az alakulat parancsnoka adta át a csapatoknak.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!