Túravitorlázás télen. Hideglelés vagy élvezet?

balaton.vehir.hu Forrás: porthole.hu Fotó: porthole.hu 2018. 01. 18. 12:44

Most hétvégén vitorlázni voltunk. Nem az ezt megelőző héten amikor 18 fokig is felszökött a higanyszál, hanem most, amikor undok, szeles, havas borús idő marasztalta a normálisabbját a kandalló mellé. Miért mentünk mégis? Mert megbeszéltük vagy két hete - olvasható a porthole.hu oldalon Gerő András beszámolója.

 

A januári langymelegben sokan kihajóztak, készültek a büszkeképek, videók, zümmögő drónok lesték a parádés suhanást. Mi most pénteken reggel löktük el a kenesei partot ködös, nyálkás, nem túl szeles időben. Micu, Ildi meg a két Balázs kellemes útitársak, jól tűrik a hideget, végig kint dekkolnak a dekken, pedig nem sokat látni a ködben. Az egyetlen hajó rajtunk kívül a komp Tihanyból kifelé. Tapogatjuk a tájat, örülünk az előbukkanó partvonalnak. Nem kell a Google Maps, azt játsszuk, hogy anélkül is eltalálunk Lellére. A kardinális jelek nincsenek kint, a nád mellett araszolunk, mert a déli oldalon könnyen felülhetnénk. Ezt nem akarjuk, mert sehol egy Bagyó Sanyi, aki lehúzna. A szoros után Földvártól már délen poroszkálunk. Ha látjuk a partot az jó, de a látótávolság rendre kisebb, mint a marás és a part közötti, ezért irányszöget tartva próbálunk nem fennakadni a szemesi mólószáron. A BLYC kikötő előtt szerencsére jól láthatóak a kotrott csatorna bójái, így – még világosban – befoglaljuk a nyugati partfalat.

A magányos hajós télen kihalt kikötőket vízionál, de itt január 12-én péntek délután színes kavalkád fogadott. A jégpályán zenés, forraltboros, fakutyás vidámság, a tóra néző üvegfal mögött fürdőruhás démonok welness-eznek, az étteremben alig van üres asztal, a parkolóban nincs szabad hely, mi lesz itt a hétvégén?

További részletek a porthole.hu oldalon olvasható!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!