2018-ban is támogatja az MVSZ az ifjúsági versenyző képzést

balaton.vehir.hu Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség 2018. 01. 05. 13:11

Idén is lehetett támogatást igényelni a Magyar Vitorlás Szövetségtől, 2018-ra, a kluboknál folyó műhelymunkára.

 A Magyar Vitorlás Szövetség 2018-ban is folytatja a korábbi bevált gyakorlatot: idén 5 millió forintot különített el a vitorlásklubokban folyó műhelymunka támogatására, annak érdekében hogy segítse az egyesületekben az ifjúsági versenyzők képzését.

Összesen 14 egyesület (Balatoni YC, BS-Fűzfő VK, BYC, Fertő Tavi VE, Kereked VK, Keszthelyi Yacht Kikötő VSE, Keszthelyi YC , MVM SE, Procelero SE, Soproni Építők SK, Spartacus VE, THE-YKA, TVSK, VVSI) kap ilyen címen támogatást a szövetségtől.

A megszabott feltételeknek megfelelően a műhelymunka-támogatások elbírálásánál azokat a versenyzőket vették figyelembe, akik

  • 2002. január 1. és 2010. december 31. között születtek,
  • 2014-ben vagy az után igazoltak le először a sportágba, 
  • OP, L4.7, LR, 420 vagy 29er hajóosztályokban versenyeznek,
  • a 2017. évben legalább négy, az MVSz versenynaptárában szereplő serdülő, ifjúsági
    vagy ifjúságinak is értékelt versenyen részt vettek.

A műhelymunka-támogatás csak egy a Magyar Vitorlás Szövetség által támogatások közül.  A Magyar Vitorlás Szövetség emellett számos lépést tesz annak érdekében, hogy vonzóbbá tegye Balatont, mint vitorlásturisztikai célpontot. A  Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) 7.1.2-15 keretében elnyert pályázati forrásból eddig összesen eddig összesen 525 millió forintért 208 eszközt elsősorban kisebb hajókat és motorosokat biztosított a kluboknak Magyar Vitorlás Szövetség. (Erről részleteket itt olvashat.) 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!