Ősszel is Balaton! - Programajánló!

balaton.vehir.hu Forrás: Budavári Dóra 2017. 11. 13. 21:52

Megjöttek a hidegek, úgyhogy vagy folyton mozgásban kell lenni, vagy egy meleg helyen bort kortyolgatni. Mindkettőre van ötletünk, Badacsonyban vaddisznópörkölt mellé jár a borkóstoló, Paloznakon a szőlősorok tövében lehet táncolni. Kitartást a hét végéig, aztán irány a Balaton!

MÁLIK ZOLTÁN BORKÓSTOLÓ és VADDISZNÓPÖRKÖLT a Pláne Badacsony Borteraszon - 11.18. 14:00 - BADACSONY -

"Szombaton lejön a hegyről pár vaddisznó különböző megjelenési formákban. Egyikükkel beszélgetünk egy jóízűt, másikukból hasonlóan tartalmas ételt készítünk.
Úgy kezdődött, hogy ezek a szerencsétlen állatok leették egy szőlőnk nagy részét, aztán valamelyikükkel még autóval is összefutottunk. Szóval van törleszteni valónk."
Szombaton revansot vesz a Pláne: a történet mellé állt a vaddisznók képviseletében Málik Zoltán borász – és nagy vadász – akinek régi vaddisznós címkéivel már találkozhattak a borszeretők. Egy egész délutánt a borok és vaddisznók bűvöletében tölthetünk, a fazékban friss pörkölt, a kóstolón Málik Zoli érdekes, régebbi tételei.
Program:
- 14 órától: vaddisznópörköltözés, friss kenyér, mellé Málik Budai zöld ’12. Reggeltől főzzük a teraszon bográcsban a szaftos pörköltet friss gombákkal, borókával, meg egy kis feketecsokival. A pörkölt és egy pohár bor ára 2.500,- Ft lesz. A pörkölt a készlet erejéig, vagy a borkóstolóig elérhető.
- 17 órától BORKÓSTOLÓ Málik Zolival
Tételek:
'13-as Zöldszilváni,
'14-es Bakator,
'14-es Szürkebarát,
’12-es Budai zöld,
'12-es Zeusz és
a nagy klasszikus, egy '13-as Kéknyelű.
A kóstoló ára 3.200,- forint, mely tartalmazza az 6 tételes borsort és a borok mellé felszolgált falatkákat.
EVENT: https://www.facebook.com/events/1570221159726100/

DJ A SZŐLŐBEN MIKULÁS EDITION Cyborg templarral- 11.12. - PALOZNAK
Cserépkályha, forralt bor, pokrócok, sercegő sült házi kolbász és hurka, téli balatoni kilátás - szerintünk semmi nem kell egy jó decemberi estéhez. OH WAIT. Egy pár jó bor, jó társaság és zene sem árt. A Homola Borteraszon nem rettennek meg a téltől, borba és jókedvbe burkolózva, töretlenül pörgetik a lemezeket a szőlősorok végében.
PROGRAM:
14:00-tól laza zenék, bele a délutánba és a naplementébe, 100% Balaton, Homola Paloznak Olaszrizling, Sáfránykert Olaszrizling, Homola Kékfrankos, Homola Black...
A lemezjátszóknál 14 órától este 10-ig a csodás Cyborg Templar és az ő bakelitjei
Sáfránkert újratölt! - Ételek, falatok egész nap a Sáfránkert Vendéglő kamrájából és konyhájából
Családias, cserépkályhás hangula, tábortűz - #telenisbalaton
// A belépés most is ingyenes!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!