Budapestre költözik Füred Kapitány - Boros kincsvadászat zajlik a Balaton körül

balaton.vehir.hu Forrás: Dudás Luca 2017. 10. 05. 10:37

A főváros egyik legnagyobb presztízsű szállodájába kapott meghívást a balatoni mesehős, hogy ott a gyerekeknek tartson játékos foglalkozásokat, amelyeken keresztül megismerhetik azokat a balatoni helyeket, ahová a családoknak ősszel is érdemes elutazni.

A szállodába meghívást kapott a füredi Trüffel Csokoládébár tulajdonosa is, Patakfalvi Andrea, aki a fővárosi nagyközönségnek arról tart bemutatót, hogy a világ legfinomabb csokoládéi mellé, milyen balatoni bor illik a legjobban. Akik nem tudnak elmenni a fővárosi rendezvényre, azoknak sem kell aggódniuk. Lehet, hogy a szomszédos parkban található szobor talapzata is rejt egy finom borválogatást.

Ne lepődjön meg senki, ha egy szobor talapzatába rejtve, esetleg egy múzeum bejáratánál vagy egy kilátó lépcsőjénél, értékes borítékokat talál, amelyeket borválogatásokra válthat be! A boros kincsvadászat a Balaton több pontján, Alsóörsön, Siófokon, Balatonföldváron, Sümegen és Balatongyörökön zajlik. Az értékes borvouchereket azért rejtették egy-egy turisztikai látványosság közelében el, hogy a kirándulóknak kedvet csináljanak ahhoz, hogy ezeket a kevésbé ismert, de figyelemre méltó nevezetességeket is felkeressék.

A balatoni borokból most jut Budapestre is. A hétvégén (október 7-8.), a Sütnicake – sütemény és torta fesztiválon, a Gellért hotelben tartanak a helyi borokból ingyenes kóstolót. Az akció szervezői a gyerekekre is gondoltak. Füred Kapitány, a turisztikai szakemberek által létrehozott balatoni mesehős, azokat az édességboltokat, balatoni cukrászdákat népszerűsíti a fesztiválon, amelyeket érdemes az ősszel is felkeresni, ha a Balatonon járunk.

Az akciót a Nyitott Balaton elnevezésű kampány keretén belül szervezik. A rendezvénysorozat középpontjában a balatoni borok, ételek, és az aktív programok állnak. Éppen ezért, október 15-ig, számos szüreti fesztiválra ellátogathatunk, illetve több borospince is tart ingyenes borkóstolót azoknak, akik a Nyitott Balaton weboldaláról letöltik az ehhez szükséges kuponlapot.

Mint azt Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke elmondta: A pincészeteknek nemcsak bort kell készíteniük, hanem el is kell adniuk, meg kell ismertetniük a közönséggel. Ehhez kell a borturizmus. Másrészt az akció célja megmutatni, hogy a Balaton Régió nemcsak a nyári időszakban jelenthet vonzó úti célt a turistáknak. A boros programok, pincelátogatások, szüreti fesztiválok kiváló programlehetőséget nyújtanak mindenki számára. A programokról a Nyitott Balaton közösségi oldalán és a www.nyitottbalaton.hu weboldalon kaphat részletes információt.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!