A Szentkirályi Tehetségprogram várja a kajak-kenus, úszó és vitorlázó fiatalok jelentkezését

balaton.vehir.hu Forrás: MOB-szentkiralyitehetsegek.hu Fotó: MOB-szentkiralyitehetsegek.hu 2017. 09. 20. 21:19

A Szentkirályi Tehetségprogramot a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. tavaly azért indított útjára, hogy felkutassa és támogassa az ország fiatal sporttehetségeit. A Magyar Olimpiai Bizottság szakmai együttműködésével indított, négymillió forint összdíjazású programban idén a vizes sportok állnak fókuszban, így 14-18 év közötti kajak-kenusok, úszók és vitorlázók jelentkezését várják. A jelentkezési határidő 2017. október 31.

A támogatást elnyerő fiatal tehetségek kiválasztásában az idei évben Kovács Katalin kajakozó, Darnyi Tamás úszó és Majthényi Szabolcs vitorlázó segítenek majd.

A Szentkirályi, Magyarország díjnyertes ásványvize tavaly azzal a céllal indította útjára a Szentkirályi Tehetségprogramot, hogy segítse a fiatal magyar utánpótlás sportolók profi sportkarrierjének elindulását. Tavaly a kajak-kenu, a torna, a vívás és a vízilabda kapott szerepet a programban, idén pedig a kajak-kenusok mellett úszók és vitorlázók jelentkezhetnek, hogy elnyerjék a fejenként 1 millió forint értékű támogatást. A 14-18 éves fiatalok a nyereményt fejlődésükhöz szükséges, és a jobb eredmények eléréséhez nélkülözhetetlen kiadásokra fordíthatják, legyen az egy költséges sporteszköz, edzőtábor, vagy akár egy verseny nevezési díja.

A Tehetségprogramba a fiatalok 2017. augusztus 1. és október 31. között jelentkezhetnek a www.szentkiralyitehetsegek.hu weboldalon keresztül. A jelentkezők közül a három mentor – Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok kajakozónő, Darnyi Tamás négyszeres olimpiai bajnok úszó és Majthényi Szabolcs tizenegyszeres világbajnok vitorlázó – részvételével felálló kuratórium választ ki sportáganként egy-egy győztest. A fiatal sportolók mentorálásában ősszel a nagyközönség is szerepet vállalhat: további egymillió forintot ugyanis a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. közönségszavazás alapján oszt majd szét a három fiatal tehetség között.

A jelentkezési lap ide kattintva letölthető.

További részletek: (MOB-szentkiralyitehetsegek.hu)

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!