Segítettek a balatoni vízirendőrök

balaton.vehir.hu Forrás: police.hu 2017. 08. 20. 17:02

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2017. augusztus 19-én összesen 13 személyt mentettek ki a tóból.

Fotó: police.hu

A nap folyamán kajakosok, csónakosok és SUP deszkások sodródtak el az erős, viharos szél miatti hullámzásban, több vitorlás pedig műszaki hiba miatt nem tudott volna a vízirendőrök segítsége nélkül biztonságosan partra jutni. A mentések idején II. fokú viharjelzés volt érvényben.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a vízen, vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra, társainkra, gyermekeinkre, hiszen egy veszélyhelyzet nagyon gyorsan kialakulhat.

Elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével).

A viharjelzés figyelembe vételével, a jó helyzetértékeléssel és az alapvető biztonsági intézkedések betartásával legtöbbször megelőzhetők a veszélyhelyzetek.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!