Balatoni látványhalászat Vonyarcon

balaton.vehir.hu Forrás: balatonihal.hu Fotó: balatonihal.hu 2017. 08. 10. 22:23

Kivételes élményben volt részük azoknak a strandolóknak, akik augusztus első szombatján a vonyarcvashegyi Lidó strandon töltötték a délutánt. A napsütésben több százan nézték végig azt, ahogyan a kétszáz méteres halászhálót szétterítik a halászok, majd a hálóhúzásba is bekapcsolódhattak a látogatók - számol be a nem mindennapi eseményről a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

Társaságunk a 40 Halász Emléknapjához kapcsolódóan bemutató halászatot tartott a Vonyarcvashegyi Önkormányzat felkérésére. Arra is lehetőséget biztosítottunk, hogy a jelentkezők maguk is megtapasztalhassák milyen kemény munka volt valaha a halászat.

Bár a kis túlzással fürdővíz hőmérsékletűnek nevezhető tó vize nem volt éppen ideális a halak szemszögéből nézve, a fürdőzők által keltett turbulencia is a zsákmányszerzés ellen hatott, azért néhány példány felbukkant a partra húzott háló mélyén.

A foglyul ejtett halak, a társaságukban lévő rákkal egyetemben a partot érés után visszanyerték szabadságukat. További fotók, forrás: balatonihal.hu oldalon!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!