Elégedettek lehetnek a vendéglátók és a szállásadók a Balatonnál

balaton.vehir.hu Forrás: MTI 2017. 08. 04. 18:32

Az idei balatoni forgalommal mindenki elégedett lehet, a strandi büféstől a szálláshely szolgáltatókig, a nyári szezonon kívüli időszakok is kifejezetten jól sikerültek, idén településtől függően várhatóan 2-10 százalékkal emelkedik a vendégforgalom, az általános turistaforgalom pedig 5 százalékkal - mondta Hoffmann Henrik, a Balaton Turizmus Szövetség (BTSZ) elnöke pénteken az M1 aktuális csatornának.

Elmondta: az elmúlt öt évben óriásit fejlődött a Balaton, megújultak a településközpontok és a szolgáltatói infrastruktúra is. A Balaton már nemcsak strandidőben szolgál komplex turisztikai élményként, a part menti településeknek gazdag a programkínálata, elég a Nagyon Balaton programsorozatra gondolni, vagy arra, hány művészeti fesztivál, kulturális rendezvény színesíti a kínálatot - fejtette ki.
Kitért arra is, hogy a nyári mellett egyelőre az őszi és a tavaszi szezonra fókuszálnak a Balatonnál, az előbbinél a gasztronómiát, az utóbbinál az aktív turizmust állították középpontba. A gasztronómiáról megjegyezte, hogy a tó északi és déli partja is történelmi borvidék, és ma már nagy hagyományuk van a halfesztiváloknak is.
Beszélt arról is, hogy az elmúlt években jelentősen emelkedett a reálbér, többen rendelkeznek elkölthető jövedelemmel, többet fordítanak utazásra. A magyar családok fele ma már meg tud engedni magának egy egyhetes üdülést akár a Balatonon, akár külföldön, míg néhány évvel ezelőtt még csak 30 százalékuknak volt lehetőségük erre.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!