Egy hét múlva kezdődik a Kultkikötő 2017-es nyári évada

balaton.vehir.hu Forrás: MTI 2017. 06. 16. 17:15

Június 23-án Budapest Bár-koncerttel kezdődik a Kultkikötő 2017-es évada. A Balaton déli partján megvalósuló összművészeti fesztivál 12. szezonjának programjaira Balatonföldváron, Balatonbogláron és Balatonfenyvesen várja a közönséget.

Színházi előadások, táncprodukciók, koncertek, irodalmi estek, gyermekprogramok, kiállítások és borkóstolók szerepelnek a programban - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.
A balatonboglári helyszínen főként kamaraelőadások és koncertek szerepelnek a kínálatban, míg Balatonfenyvesen a gyerekek számára kínálnak programokat.
Az Orlai Produkció Tagadj, tagadj, tagadj című előadását július 27-én láthatja a közönség Balatonföldváron. Jonathan Maitland darabjának rendezője Szabó Máté, a főszerepben Lovas Rozi, Sztarenki Dóra, Ullmann Mónika, Nagy Dániel Viktor és Ficzere Béla látható. A színdarab leleplezően őszinte képet ad a sportvilág farkastörvényeiről.
John Patrick Shanley Kétely című darabját Udvaros Dorottya és Fekete Ernő főszereplésével tűzik műsorra augusztus 4-én. A Balatonföldváron látható előadás rendezője Pelsőczy Réka.
A Grönholm-módszer című darabot Mózes András állítja színpadra. A darab egy különös állásinterjú és négy elszánt jelentkező története, amelynek a végére a néző is a döntés részese lesz. Az augusztus 11-i előadást Bán Bálint, Szabó Erika, Borsányi Dániel és Domokos Zsolt játsszák Balatonbogláron.
Bocs, félrement! címmel látható az Orlai Produkció előadása június 24-én Balatonföldváron. A komédia valós történet, valós e-mailekből, Kovács Patrícia szereplésével. Az Egyasszony című előadás Tenki Rékával a főszerepben július 7-én érkezik Balatonboglárra.
A Kultkikötőben komédiákat mutat be a Thália Színház, a kaposvári Csiky Gergely Színház, a kecskeméti Katona József Színház és a Játékszín is. Az előadásokban - Bérgyilkos a szomszédom, Prah, Család ellen nincs orvosság, Kölcsönlakás - többek között Szabó Győző, Gubás Gabi, Nyári Oszkár, Nyári Szilvia, Cseke Péter, Lengyel Tamás, Szulák Andrea, Dobó Kata, Lévay Viktória és Erdélyi Tímea lép színpadra.
Cseh Tamás-emlékestre várják a közönséget július 14-én Balatonföldváron. Az ikonikus dalokat Für Anikó, Tompos Kátya, Udvaros Dorottya, Kálloy Molnár Péter, Nagy Dániel Viktor, Rudolf Péter és Szegezdi Róbert adja elő.
Lajkó Félix július 21-én lép fel, Quimby-koncertet az idén július 28-án tartanak. Visszatér Balatonföldvárra Rúzsa Magdi is: augusztus 11-én koncertezik. Balatonbogláron augusztus 12-én este a Budapest Jazz Orchestra tiszteleg a Queen együttes előtt. Az Experidance Produkció Gyöngyhajú lány balladája című előadását augusztus 18-án tűzik műsorra.
A Balaton100Szó című rendezvény az idén először látható a Kultkikötőben. Gyermekprogramokat Balatonföldváron minden szombaton és vasárnap délelőtt, Balatonbogláron pénteken és vasárnaponként, Balatonfenyvesen kedden, pénteken és szombaton tartanak. Látható lesz Vitéz László és az elátkozott malom, Pom-Pom és Mosó Masa is. Rutkai Bori mindhárom helyszínen egy-egy koncerttel várja a gyerekeket.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!