Finndingi-vb - Berecz Zsombor szerint a mezőnynek tartogat meglepetést a Balaton

balaton.vehir.hu Forrás: MTI 2017. 06. 13. 22:22

A vitorlázó Berecz Zsombor szerint a szeptemberi, Finndingi-világbajnokság mezőnyének tartogat majd meglepetéseket a változékony balatoni széljárás.

"Alapvetően ahhoz vagyunk hozzászokva, hogy stabil szélben vitorlázunk, 10 foknál nem nagyobb szélfordulókkal. Ezzel szemben a balatoni időjárás során gyakoriak a 25-30 fokos szélfordulók" - mondta Berecz Zsombor az M1 aktuális csatornának.
A spanyolországi világkupa-döntőn a Finndingi hajóosztályban vasárnap a második helyen végző vitorlázó szerint a külföldi riválisok ehhez máshol nem tudnak hozzászokni.
"Gyerekként nagyon sokat vitorláztam a Balatonon, ami számomra mindenképpen a hazai pálya előnyét jelenti" - említette meg a magyar vitorlázó.
Berecz számára - mint elmondta - megtisztelő a magyarországi vb-rendezés, házigazdaként pedig kötelességének érzi, hogy a vendégek versenyzését megkönnyítse. "Amennyiben bárkinek kérdése, kérése lesz, igyekszem a segítségére lenni" - tette hozzá sportszerűen a vitorlázó.
A magyar sportoló az olimpiai vitorlázó mezőny 30 fős szűkítésével kapcsolatban annak a reményének adott hangot, hogy a Finndingisek létszámából nem vesznek el, mert már így is az ő hajóosztályukban voltak a legkevesebben.
"Mivel a mi hajóosztályunkban eleve kevés, mindössze húsz induló van, reméljük, hogy a mi versenyző létszámunkat nem érinti ez a csökkentés" - mondta a Rióban 12. Berecz.
A hajóosztály világbajnokságát szeptember elején rendezik Balatonföldváron.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!