Vitorlásokat és utasaikat kellett menteni a Balatonon

balaton.vehir.hu Forrás: MTI 2016. 08. 22. 17:48

Siófok, 2016. augusztus 22., hétfő (MTI) - Törött árbóc, kormánylapát és meghibásodott motor miatt kellett vitorlásokat menteni a Balatonon, az egyiken három fiatalkorú utazott - tájékoztatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

Vasárnap délután Siófoktól, a parttól mintegy háromezer méterre került bajba egy vitorlás, II. fokú viharjelzés idején. Kitörött az árbóca, a csiga pedig feltekerte a kötélzetet. Mivel a kishajó önerőből nem tudott partra jutni, a siófoki vízirendőrök vontára vették és két utasával együtt épségben a helyi kikötőbe vontatták.
A Balatonfűzfő előtti vízterületen szintén vasárnap, II. fokú viharjelzés ideje alatt mentettek ki egy hajót egy 17 éves, egy 14 éves és egy 11 éves fiúval a fedélzetén a balatonfüredi vízirendőrök. A kishajó kapitánya maga kért segítséget, mivel a kormánylapátja eltörött és a vitorlás irányíthatatlanná vált. Az egyenruhások a vízi járművet a szolgálati kisgéphajójuk mellé kötötték és a balatonfűzfői strandra juttatták az utasaival együtt.
A Csopak előtti vízterületen, a parttól mintegy 600 méterre vasárnap délután egy kishajó motorja feltekerte a lekötő kötelét, és az erős szél, valamint hullámzás miatt nem tudott a partra jutni. A balatonfüredi vízirendőrök az öt utast szállító vitorlást az alsóörsi kikötőbe vontatták.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!