Öleljük körbe a Balatont!

balaton.vehir.hu Forrás: Varga Iván/ Balatonikum Egyesület 2013. 02. 28. 09:13

Magyarország, jelen-történetének legnagyobb rendezvényére készülünk, mely méretei, kuriozitása és jelképes volta miatt a lehetséges támogatók számára kiemelt figyelmet biztosít.

Egyedülálló, egyszeri, negyedmilliós tömeget mozgósító, az össznemzeti összefogást is megjelenítő rendezvény szervezésébe fogtunk.

Célunk, hogy 2013 május 19-én (a Pünkösdi hosszúhétvégén) a Balaton mentén, élőláncot alkotó tömeg, kéz a kézben, átölelje a magyar tengert. Kezdeményezésünk országmarketing értékű, „világra szóló”, mindenki felé nyitott projekt.

Az esemény Guinness-rekord kísérlet is egyben, mely világviszonylatban olyan hírértékű attrakciót képvisel, mellyel a Balatont és hazánkat népszerűsítendő, bizton be lehet kerülni a nemzetközi médiába is.

A Karnyújtásnyi Balatonra a világ bármely tájáról jelentkezni lehet, de az Európai Unió mindegyik tagországából, és a balatoni települések testvérvárosaiból is delegációkat várunk.

A magyar tengerről lévén szó, a Karnyújtásnyi Balatonra a szórványban élő magyarságot épp úgy várjuk és invitáljuk, mint a határon túlikat.

A kétszázötvenezer jelentkező bevonásával és partra vonzásával az előszezonban kívánunk méltó figyelmet biztosítani a Balaton egészének. Ezt a törekvésünket egy emlékezetes hosszúhétvége (Balatoni Sokadalom) formájában, minden településen színes program kavalkáddal, illetve csak a résztvevőknek biztosított helyi kedvezmények révén kívánjuk elérni. Azon vagyunk, hogy a Karnyújtásnyi Balaton alkalmával, (egyedi látványt teremtve) minél több hajó, vitorlás, hőlégballon, biztosítsa a kuriózumszámba menő kezdeményezésünk „fotogén profilját”.

Szándékunk megvalósítása elképzelhetetlen egyfajta széles társadalmi összefogás nélkül, a résztvevők toborzása során hangsúlyozottan számítunk különböző mikroközösségek bevonódására, az iskoláktól, egyházaktól, a nagycsaládosokon át a fogyatékkal élőkig, vagy sportklubokig, munkahelyi közösségekig. Ugyanez vonatkozik az eltérő társadalmi státuszú csoportok elérésére és mozgósítására. Itt hangsúlyos szerephez juthat az Erzsébet-táborok pozitív példája. Anyagi forrásaink függvényében, a hátrányos helyzetűek részvételének lehetőségét is biztosítani szeretnénk. Hiszen a Balaton mindannyiunké.

Ekkora sokadalom elosztása kéttucatnyi településen, cirka kétszáz kilométer hosszan, kiemelten szem előtt tartva a megközelíthetőség, a biztonság, a vonatkozó szabályok betartását, továbbá a világrekord mérhetőségét, eddig példa nélküli logisztikai és szervezési feladatot jelent.

Az ingyenes giga rendezvény szervezés és lebonyolítás anyagi hátterét a támogatók és szponzorok segítségével kívánjuk megoldani. A regisztrálók, illetve a résztvevők között több nyereménysorsolást tartunk. A támogatók üzeneteiket eljuttathatják a 200-300 ezernyi regisztrálókhoz!

Jelenleg a lehetséges védnökök, támogatók és a szponzorok, tájékoztatása, felkérése és megkeresése zajlik.

Regisztráció: http://abalaton.hu

Blog: http: http://addakazed.wordpress.com

Twitter: http://twitter.com/balaton

FB http: facebook.com/karnyujtasnyibalaton

Email: kontakt@abalaton.hu

Egyesület:  http://balaton.loves-the-game.com/

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!