Vízügy: változó vastagságú a jég a Balatonon és a Velencei-tavon

balaton.vehir.hu Forrás: MTI 2012. 02. 03. 13:59

Továbbra is változó vastagságú a jég a Balatonon és a Velencei-tavon, -

- ahol péntek délelőtt még nem volt egyetlen partszakasz sem sportolásra alkalmas; a hétvégén több településen is tervezik jégpálya kijelölését - jelentette az MTI tudósítója.

Jeges Balaton (Fotó: balaton.vehir.hu/Illusztráció)

Csonki István, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője az MTI-vel pénteken közölte, a sportolásra alkalmas jégvastagság minimálisan 10-12 centiméter, a péntek reggeli mérések szerint azonban még csak 4,5-9 centiméter között váltakozik a jég vastagsága a Balatonon és a Velencei-tavon.
Az elmúlt napok hideg időjárásának köszönhetően mind a Balaton, mind a Velencei-tó vizén megindult a jegesedés, és mindkét tavon folyamatosan változik a jég vastagsága az időjárás függvényében.
A vízügy felhívja a sportolni vágyók figyelmét, hogy az egyes partszakaszokon és a nyílt vízfelületen is eltérő lehet a jég vastagsága, ezért kérik, hogy csak a sportolásra kijelölt területeken menjen mindenki a jégre.
A péntek reggeli, a parttól 4-10 méterre történő mérések során Siófoknál 6 centiméteres, Keszthelynél is 6 centiméteres, Balatonakalinál 4,5 centiméteres, és a Velencei-tavon Agárdnál 9 centiméteres jégvastagságot mértek a vízügy szakemberei.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!