Nagyvadak terelése Alsóörsön

balaton.vehir.hu 2020. 12. 02. 18:16

Értesítjük Alsóörs lakosait, hogy az Újkúti Vadásztársaság, a Balatonfüredi Rendőrkapitányság, Alsóörs Község Önkormányzata, valamint a település és Lovas község Polgárőrsége nagyvad terelést tart Alsóörs térségében - tájékoztatta hírportálunkat Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere.

 Időpont: 2020. december 7. (hétfő) 9.00-11.00 óra

Helyszín:  Málnás utca feletti rész, Kövestető, Lovasi út

A terelés célja a belterületek határán megbúvó, a lakosságnak esetenként kárt okozó állatfajok (róka, őz, vaddisznó, gímszarvas, őz) vadászterületünk távolabbi részére való terelése.

A terelés közvetlenül a vadászterület belterületi határain folyik, vadászat nem lesz, a tereléssel megmozdított vad mozgása a nyugalom megzavarására alkalmas lehet. A terelés biztonságos lefolytathatósága érdekében kérjük a terelés idején az erdőben, mezőgazdasági területeken, illetve a belterület határán lévő ingatlanokon szabadban való tartózkodást lehetőleg ne tervezzenek!

Az érintett külterületek mezei útjai biztonsági okból 8.00 - 11.00 közt lezárásra kerülnek, a területen való mozgást korlátoznunk kell, idegenek a hajtással érintett területen nem tartózkodhatnak.  

Amennyiben a vad várható mozgása műút forgalmát veszélyezteti, úgy időleges forgalom vagy sebességkorlátozásról is intézkedünk.

Kérjük az esetlegesen okozott kellemetlenségek miatt megértésüket!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!