Hair az alsóörsi Strandszínházban

balaton.vehir.hu 2020. 08. 08. 06:53

Augusztus 14-én, pénteken 20.00 órai kezdettel mutatja be a Pannon Várszínház társulata a világhírű musicalt az alsóörsi Strandszínházban, Galt MacDermot – James Rado – Gerome Ragni szerzeményének magyar, színpadi változatát. A világhírű musical Likó Marcell és Marton Lívia új dalszöveg-fordításaival, Vándorfi László magyar szövegkönyv változatával kerül bemutatásra.

 

Főhősünk Claude Bukowski (Szente Árpád Csaba), egy kivándorolt család sarja behívót kap. Katonának kell állni, háborúba kell menni egy soknemzetiségű Közép-Európából a soknemzetiségű Amerikába sodródó fiatalembernek. New Yorkban egy, szabadságvágyát sokféleképp megfogalmazó, identitását kereső fiatal társaságba csöppen. A Berger (Kékesi Gábor/Horváth Dániel) -vezette csapat a bevonulás előtt elégeti behívóját és ezt várják Claude-tól is. Lázadnak és szenvednek tőle – önazonosságukat keresik, közüket saját hazájukhoz.

Berger és Claude

Berger (Hírportálunk korábbi képgalériája ITT tekinthető meg!)

Tréfák, bulik, szerelem és barátság kísérik hőseink útját a megdöbbentő végkifejletig, miközben emblematikussá nemesült, világhírű dalok szólalnak meg. Fantasztikus koreográfiával, színpadképekkel, a legtöbbször harminc táncost láthatunk, énekkel. Akik az elmúlt évtizedekben látták az 1979-ben (USA) Bemutatott Hair című filmet a szintén világhírű Milos Forman rendezésében, vagy akár feltették a lemezjátszóra az 1981-ben kiadott lemezt és „karcossá” hallgatták, tudják, nagyon is jól tudják, hogy milyen érzés magyar nyelven hallani a világhírű dalok. Zseniálisan rendezte meg a musicalt Vándorfi László, „belopta a darabba a magyar történelem sajátos szeletét, 1956-ot is.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!