Így készülnek a Balatonnál a nyárra a hotelek és a strandok

balaton.vehir.hu Forrás: origo.hu/Vági Barbara 2020. 05. 24. 10:45

Ez a nyár más lesz - ezzel a legtöbb balatoni szolgáltató egyetért, de nem a vendégek száma lesz szerintük kevesebb, hanem sokkal nagyobb gondot kell fordítani a fertőtlenítésre a hotelekben, éttermekben, strandokon - olvasható Vági Barbara írása az origo.hu oldalon.

A balatoni vendéglátásban dolgozók és az általunk megkérdezett polgármesterek szerint az emberek többsége a belföldi nyaralást - elsősorban valószínűleg a Balatont - választja majd, így még az is előfordulhat, hogy több vendég érkezik, mint az elmúlt években. A hotelekben már júniusra sok a foglalás. Az egyik siófoki szállodában a klasszikus svédasztal megszűnik: nem lesz körbejárható, hanem a pincérek maszkban és kesztyűben adják az ételeket a vendégeknek a svédasztal másik oldaláról. A strandoknál valószínűleg meghatározzák, hogy a strandolók milyen távolságban lehetnek egymástól – ez a szezon közepén jelenthet gondot, főleg hétvégi napokon, amikor kánikula lesz. Az alsóörsi önkormányzat azon gondolkodik, hogy előre megvásárolható jegyeket biztosít majd.

A strandokon sokkal sűrűbben fertőtlenítik majd a mosdókat és a közösségi helyeket, valamint a büféknél a székeket, asztalokat. A büfék előtt a sorban állást várakozópontok felfestésével biztosítják. Nagyon sok helyen már most fertőtlenítő pontokat alakítottak ki a strandokon, szállodákban és éttermekben. Az Origo által megkérdezett hotelben és étteremben már visszavették a dolgozókat, sőt, új munkatársakat is alkalmaztak.

Nézze meg a videót!

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!