Balatoni Riviéra, mindjárt itt a nyár!

balaton.vehir.hu 2020. 05. 20. 15:10

Alsóörs, 2020. május 20., szerda - Az idei nyár előrejelzéseiről kérdeztük Pataki Júliát, a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület vezetőjét. Az egyesület Alsóörs, Csopak, Felsőörs, Lovas és Paloznak településeit fogja össze.

 -Hogyan alakulnak az idei szállásfoglalások?

Még mindig nagyon nehéz a nyárra vonatkozó prognózisokba bocsátkozni. Azt látjuk, hogy óvatosan megindultak a foglalások az egész térségben, van több szálláshely, ahol július, augusztus hónapra már 60% feletti a foglalási arány, ami a jelen helyzetben jónak mondható. Bár tavaly ilyenkor persze már 100% környékén mozogtak ezek a számok, de azt látjuk, hogy a rendezvények elmaradása és az emberek bizonytalansága erősen befolyásolja egyelőre az utazási kedvet. Kiemelném a SZÉP Kártya fontosságát, az ő foglalásaik nagy számban vannak jelen a rendszerben és a lemondások is kevésbé jellemzőek. A szállásadók rugalmasak, amennyire a lehetőségek engedik, a foglalások áthelyezésével kapcsolatban, a SZÉP Kártyával fizetők pedig szívesebben hagyják a pénzt a szállásadóknál a későbbi foglalás időpontjáig.

Pataki Júlia az alsóörsi Tourinform irodában (Fotó: balaton.vehir.hu)

-Mi tapasztalható a szállásadók részéről?

Folyamatosan kapcsolatban állunk a szállásadókkal és az ő visszajelzéseik alapján is mondhatom, hogy térségünkben mindent megtesznek azért, hogy biztonságos körülményeket tudjanak nyújtani a vendégeknek, azt gondoljuk, most ez az egyik legfontosabb tényező. Egyesületünk Facebook oldalán indítottunk is egy új sorozatot #vendegvaro hashtaggel, ahol egyenként mutatjuk be a szállásokat, vendéglátóhelyeket és szolgáltatókat, összegyűjtve egy rövid bemutatás mellett, miként fertőtlenítenek, és milyen óvintézkedéseket tesznek a biztonság és a szabályok betartása érdekében. Azt látjuk, hogy ezeknek a posztoknak magas az elérése, tehát sokan érdeklődnek, fontos a biztonság.

-A Balaton mindig is jelentős turisztikai vonzerővel bírt. Mennyire értékelődik fel a térség az idei szezonban?

A másik, amit nagyon fontosnak gondolunk, hogy a rendezvények elmaradása ne jelentse, hogy nem tudnak mit csinálni a térségben. Ennek érdekében programcsomagok összeállításán dolgozunk, hogy valóban színes és élménydús legyen mindenki itt tartózkodása. Nem titkolt szándék azokat is a térségbe csábítani, akik eddig mindenképpen külföldi utazásban gondolkodtak. Hazánk, de különösen a Balaton térsége bővelkedik egyedülálló látnivalókban és minőségi szolgáltatásokban, nem marad el a külföldi kínálattól. Bízunk benne, hogy sokan választanak idén bennünket a programok, a környezet és a sok kisebb magánszállás miatt. Rendkívül ideális úti cél vagyunk jelen helyzetben. Az igénybe vehető programok között lesz vitorlázás, borozás, SUP, gyalog- és kerékpáros túrázási lehetőségek, sőt akár hőlégballonozás is. Arra készülünk, hogy sűrű nyarunk lesz!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!