Alsóörs - Hétvégi tapasztalatok és kérés

balaton.vehir.hu 2020. 04. 06. 16:54

A kijárási korlátozásról szóló kormányrendelet bevezetése hétvégéjén szinte teljesen kihalt a Balaton- part, azonban a mostani hétvégén élénkebb forgalmat lehetett tapasztalni - írja Hebling Zsolt polgármester a közösségi oldalon.

 Sokan sétáltak a kilátóba is, számos kerékpáros és motoros szelte át a települést, a vízen megjelentek a vitorlások, illetve amellett, hogy a Sirály park környékén csak a pékség és egy elvitelre kiszolgáló egység nyitott ki, a parkoló majdnem tele volt, többen sétálgattak, napoztak a padokon, a strandon viszont csak néhányan. A nyaralótulajdonosok egy része is itt töltötte a hétvégét. Az ABC áruházban szombat dél körül kis torlódás alakult ki, ahol több, építkezésen dolgozó munkás is várta a sorát.

Közeleg Húsvét ünnepe, s valószínűsíthető, hogy amennyiben nem lesz szigorúbb korlátozás, a várható jó időben ismét meglepik a Balatont a vendégek. Egyeztetve a turisztikai egyesületünk vezető munkatársával, meglepő információt kaptam, a szállásadók, akik egyébként belátják a helyzet súlyát, s korrekt együttműködő partnereink, jelezték, hogy többen nem mondták vissza a szállásfoglalást, sőt újabbak is érkeztek volna!
Nagyon kérünk mindenkit, maradjanak otthon Húsvét ünnepén, tartsák be a kormányrendeletet, s ne most keressék fel településünket, hogy majd, amikor túl leszünk a válságon, újra hirdethessük: Alsóörs vár, marasztal, visszavár! De ez most nem érvényes, mindannyiunk érdekében.
Aki betartja a szabályokat életet menthet, de aki nem, életeket kockáztat!
Felelősen egymásért, közösen Alsóörsért!
Jó egészséget kívánva, üdvözlettel: Hebling Zsolt polgármester
A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!