Két teherautónyi műhó érkezik az eplényi Síarénából a Balaton-parti Alsóörsre

balaton.vehir.hu Forrás: sieljitthon.hu 2020. 01. 20. 10:57

A Hidegfesztivál műhavas sífutópálya sikere biztatást adott arra, hogy újabb hasonló sífutópályát építsünk. Január 25-én szombaton Alsóörsön kerül megrendezésre az Al-SÍ-örs névre keresztelt havas program - tájékoztatja az érdeklődőket a sieljitthon.hu

Tél Alsóörsön (Fotó: balaton.vehir.hu/2018.)

Az alsóörsi rendezvény részletes programja még kidolgozás alatt van, azonban már megvannak azok a fix programpontok amikhez igazítani lehet az esetleges további programokat.

Ami biztosnak látszik: Eplényből január 24-én,  17 óra körül a műhavat teherautóra pakolják, majd kb. 20 órakor az alsóörsi Balaton parti Sirály sétánynál megkezdődik a mesterséges hó elterítése. A sífutópálya kb. 100 méter hosszú, két méter széles lesz. Ebben az időpontban a szervezők örömmel várják a környékbeliek azon lelkes tagjait, akik egy kis hólapolással segítenék a sífutópálya kialakítását.

Másnap, 2020. január 25-én, szombaton 9 órától lehet díjtalanul kipróbálni a sífutást. Gyermekek részére kb. 20 pár komplett sífutó felszerelést biztosít klasztertagunk a SuliSí Bt. A SkiOutlet.hu vállalta a rendezvény megszervezését, azonban ezen felül meglepetés ajándékokkal kedveskedik a programon részvevő leglelkesebb csemetéknek.  A program kb. 16 óráig tart. A hó szállításának költségét Alsóörs község vállalta. A hóréteg a helyszínen marad a program zárása után is, a hó elolvadásáig szabadon használható a hóréteg.

Várhatóan további, más program is színesíti az érdekesnek ígérkező rendezvényt. A véglegesített program tervezetét a hétvége előtti napokban honlapunkon megosztjuk.

Forrás: sieljitthon.hu

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!