Veszprém megye nyugdíjasait köszöntötték Alsóörsön – Hebling Zsolt „Idősbarát Polgármester” elismerést vehetett át

balaton.vehir.hu Fotó: Zórád Ferenc 2019. 11. 07. 18:10

Alsóörs, 2019. november 07., csütörtök - Az Idősek Világnapja tiszteletére minden évben a Veszprém megyei központi rendezvényt a Veszprém Megyei Önkormányzat a reprezentatív megyei nyugdíjas szervezetekkel együttműködve a Nyugdíjasok „Életet az Éveknek” Veszprém Megyei Egyesülete, valamint a Veszprém Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetségével együtt készítette elő.

Az idei évben először nem Veszprémben, hanem Alsóörsön került erre sor. A nyugdíjasokat legelőször Paulics István a Nyugdíjasok „Életet az Éveknek” Veszprém Megyei Egyesülete elnöke köszöntötte. Hangsúlyozta, hogy jó érzéssel jöttek Alsóörsre, mert a már hagyományosnak számító nyugdíjas majálison is megmutatta a falu vezetősége, hogy mennyire idősbarát önkormányzat.

Hebling Zsolt, Vörösmarty Éva, Paulics István és Demeter Ferenc

Majd Hebling Zsolt polgármester köszöntötte a vendégeket. Beszédében hangsúlyozta, hogy kemény, becsületes, áldozatos munkájukkal felépítették szeretett megyénket, lakóhelyünket, értéket teremtettek, hordozták, átadták a hagyományokat, irányt mutattak, hogy az utódok is hasznos emberekké váljanak. Egymás irántimegértésre, türelemre, becsületre tanították az embereket. – Az idők során felgyűlt élettapasztalataikat adják át számunkra a továbbiakban is, higgyék el, szükségünk van a jótanácsokra, a cselekedeteinket, a jövőnket féltő intelmeikre, megfontolt bölcsességükre.

Vörösmarty Éva a megyei közgyűlés alelnöke kiemelte, hogy az alsóörsi önkormányzat idősbarát, hiszen a megyei majálist már többször megrendezték a sportcsarnokban. Büszke arra, hogy alsóörsi lakosként köszönthette a nyugdíjasokat, egyben a Veszprém Megyei Önkormányzat támogatásáról biztosította a megye nyugdíjasklubjait.

Demeter Ferenc, a Veszprém Megyei Nyugdíjas Szövetség elnöke hangsúlyozta, hogy az elmúlt napokban az ország több településén emlékeztek meg a szépkorúakról, és köszöntötték őket az Idősek Világnapja alkalmából. Ciceró, ókori római író, filozófus és politikus gondolatait osztotta meg: „Az öregség ugyanis csak akkor tisztes, ha védi önmagát, ha megőrzi jogait, ha senkit sem tesz úrrá maga fölött, ha az utolsó leheletéig számon tartja az övéit”.

Ezután a Veszprém Megyei Önkormányzat elismeréseinek átadására került sor, amelyet a két szervezet mindegyike által javasolt személyek kaptak. A Nyugdíjasok „Életet az Éveknek” Veszprém Megyei Egyesülete által alapított „Idősbarát Polgármester" elismerő oklevelet idén Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere vehette át, akinek meghatározó szerepe van abban, hogy Alsóörs kiemelt figyelemben részesíti az időseket. Segíti a megyei nyugdíjas szervezetek munkáját, programok támogatásával, ingyenes létesítmény használatával. Befejezésként az alsóörsi Sirály Népdalkör és a balatonfüredi Kék Balaton Népdalkör ünnepi műsorára került sor.

Fotók: Zórád Ferenc

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!