Új vezető a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület élén

balaton.vehir.hu 2019. 11. 05. 18:07

Alsóörs, 2019. november 05., kedd - Pataki Júlia október közepén vette át az egyesület vezetését Zakar Zelindától, aki hírportálunk kérdéseire válaszolt.

 -Hogyan kötődik a Balatonhoz?

-Az Alföldön születtem, a gyermekkori, családi nyaralások alkalmával mindig Füred volt a „főhadiszállás”. Mindig is ide húzott a szívem, konkrétan két éve élek Révfülöpön a Balatonnál. Gyakorlatilag naponta ingázok Révfülöp és Alsóörs között, csodálatos látvány nap, mint nap Látnom a Balatont, ezt a gyönyörű vidéket.

-Miért pályázta meg az egyesület vezetését?

-Szolnokon végeztem az egyetemen, turizmus-vendéglátás szakon, mindig is vonzott a Balaton, az idegenforgalom. Amint megláttam az álláshirdetést, tudtam, hogy jelentkeznem kell. Beadtam a pályázatom, a beszélgetést követően értesítettek, hogy elnyertem az állást. Nagyon boldog voltam és vagyok most is, mert az elmúlt picivel több, mint egy hónap alatt rengeteg jót, biztatást és segítséget kaptam a közösségtől, amiért én nagyon hálás vagyok.

-Kevesen mondhatják el, hogy itt a Balaton partján, a Riviérán dolgozhat. Mennyire inspiráló a környezet?
-Maga a környezet és az emberek is csodálatosak. Jók az eddigi tapasztalataim. Teljesen más a balatoni emberek hozzáállása, nyitottak és segítőkészek. Rengeteg érdekes figurával lehet itt a környéken találkozni és nem csak a nyári szezon alatt, hanem olyanokkal is, akik a világ különböző pontjairól vetődtek ide, hogy állandó lakóhelyükként éljék le az életüket.

-Új vezetőként melyek a rövid és hosszabb távú célok?

-Rövid távon rengeteg folyamatban lévő ügy van, például pályázatok. A legfontosabb, hogy személyesen is megismerkedjek az egyesület minden tagjával. Természetesen tervezzük a jövő évet is. Az idei év egyik legfontosabb feladata, hogy az új szállásadói regisztrációt -Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központban történő elektronikus regisztráció- megismertessük a szállásadó tagjainkkal és a szállásadókkal, amire december 10-én, 16.30-órakor kerül sor az alsóörsi művelődési házban.

-Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a kommunikációra, mi erről a véleménye?

-Magam részéről a személyes kommunikációt tartom elsődlegesnek, az emberi szót. Természetesen szükségünk van a nyomtatott szóróanyagokra is és a közösségi oldalakra is. Megújult az egyesületünk honlapja, amit reményeim szerint évvégéig be is tudunk fejezni, addig is frissítjük a tartalmat, célunk a napi korrekt tájékoztatás.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!