Nyertes balatoni település

balaton.vehir.hu 2019. 10. 24. 16:13

Az őszi önkormányzati választáson Alsóörs település polgármestere kihívó nélkül maradt. Ebből arra is következtethetünk, hogy a polgármester, képviselő-testülettel komoly sikereket ért el az elmúlt öt év alatt. Hírportálunk kérdéseire Hebling Zsolt Alsóörs polgármestere válaszolt.

 Ön szerint mi az oka, hogy nem talált kihívóra?

-Ha nincs kihívója a polgármesternek, sokan azt mondják, ez is jelent valamit, miszerint jól mennek a dolgok a településen. Az ötödik ciklusomat kezdtem meg, ebből csupán kétszer volt kihívóm. A lehetőség bárki számára adott volt, és az eredmények, az országos részvételi arányhoz való közelítés, illetve az érvénytelen szavazatok korábbiakhoz hasonló alacsony aránya is azt támasztják alá, hogy a lakosok elégedettek a mostani iránnyal. Itt szeretnék hálás szívvel köszönetet mondani a választópolgároknak, hogy közösen velük, igényeikhez igazodva folytathatjuk a munkát, hisz rengeteg feladat áll előttünk.

Az elmúlt öt év során Alsóörs látványosan fejlődött. Ez mivel magyarázható?

-Mindenekelőtt az ország kedvező, gyarapodó tendenciáinak, a jelentős pályázati forrásoknak is köszönhető a fejlődés. Sokat segített Kontrát Károly országgyűlési képviselő úr is a közös eredmények elérésében. De a nyugodt, békés közélet, a lakosság, civilek, partnerek, illetve munkatársaink is nagyban hozzájárultak a sikerhez.

A mikrofonnál Hebling Zsolt polgármester és Ferenczy Gábor alpolgármester az ünnepélyes alakuló testületi ülésen

Mivel község elöljárója, mennyire erős a helyi civil szervezetek és az önkormányzat együttműködése?

-Erős, szilárd és  példaértékű a kapcsolat:  a kölcsönösség alapján egymást segítve, a közös célt szemmel tartva munkálkodunk, s építjük a faluközösséget. Valamennyi civil szervezettel kitűnő az együttműködés, településünk életének meghatározói ők, beleértve egyházainkat is. Egy irányba tevékenykedünk, s a jövőben is ugyanígy képzeljük mindezt.

Mi az, amin mindenképpen változtat az új ciklusban?

-A kommunikáción szeretnénk javítani olyan értelemben, hogy a döntéseink hátterét jobban megvilágítanánk, természetesen továbbra is az előkészítésbe bevonva minden kedves érdeklődő lakost, nyaralótulajdonost, civil közösséget és vállalkozópartnert.

Hogyan képzeli el településük jövőképét a következő öt évben?

-További komfort fokozással, lélekszámunk bizonyos növelésével, de megtartva az élhetőséget, a barátságos jellegünket. Természetesen magas szinten működtetve intézményhálózatunkat, segítve családjainkat, lakosainkat - a rászorulókat kiemelve -, megőrizve a köznyugalmat, biztonságot. Sok a konkrét elképzelés és feladat, a függő ügy is. Összességében olyan település a cél, ahol jó élni és üdülni.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!