Tökéletes halnap – nyarat idéző tömeg Alsóörsön

balaton.vehir.hu 2019. 09. 14. 18:03

Alsóörs, 2019. szeptember 14., szombat – Szombaton rendezték az V. Halnapot a községi strandon. Ragyogó időben 33 horgász pecázott és nyolc csapat készített különböző halas ételeket. Az önkormányzat és a Veszprém Vidéki Horgászegyesület közös rendezvénye is ékes bizonyítéka arra, hogy hatalmas igény van a hasonló rendezvényekre, mert a hatalmas érdeklődés miatt az alsóörsi „pikkelyek”, fizetőeszköz nagyon gyorsan elfogyott.

Nyarat idéző tömeg az alsóörsi strandon 

Tatai Lajos

Tatai Lajos a Veszprém Vidéki Horgászegyesület elnöke hírportálunknak elmondta, hogy az idei évben rekordszámú, mintegy tizenegy, háromfős csapat kezdte meg a horgászatot reggel nyolc órakor. Majd hozzátette, hogy a helyieken kívül érkeztek Tatáról, Budapestről, Veszprémből és Sárvárról is horgásztársak. A déli 12 órakor megszólalt kürtjel a verseny végét jelentette, az egyéni legnagyobb halat, pontyot, ami 2.7 kilogrammos volt, Képes Kálmánnak sikerült kifognia, csapatával együtt a vándorkupát is egy évig birtokolhatják.

 

Maurer István (b.) és Gál Tamás a halászlé eredetét bemutató kiállítás előtt

A halas ételeket Gál Tamás és Maurer István mesterszakácsok bírálták. Találkozhattunk hagyományos halászlével, annak bajai változatával, bakonyi halpaprikással túrós csuszával és lecsós pirított szürkeharcsa medvehagymás dödöllével tálalva. Idén a vándorkupát egy évig a „Kútfúrók” csapata őrizheti egy évig, köszönhetően az isteni finom halászlevüknek. A zsűri négy arany és négy ezüst minősítést osztott ki.

Hebling Zsolt polgármester "Fitness Gömbbel"

-Az idei évben az óvodai átalakítás miatt az önkormányzat mintegy kétszáz adagos halászléje a Bakter étteremben készült, az óvodai konyhások segítségével – tájékoztatta hírportálunkat Hebling Zsolt polgármester. Majd hozzátette, hogy nagyon szerencsés a rendezvény, mert az öt év alatt még sosem volt ilyen jó idő, nagyon sokan érkeznek a rendezvényre, ami igen jól szemlélteti az önkormányzat és a Veszprém Vidéki Horgászegyesület közti kiváló együttműködést is. A polgármester arról is beszélt, hogy a rendezvény Alsóörs kiemelt őszi eseménye, amelyet a jövőben is folytatnak.

Életképek:

Képes Kálmán

Csapattársaival a vándorkupával

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!