Felhívás halfőző versenyre - V. Alsóörsi Horgásznap

balaton.vehir.hu 2019. 08. 30. 09:22

Alsóörs Község Önkormányzata és a Veszprémvidéki Horgász Egyesület 2019. szeptember 14-én (szombaton) tartja a hagyományos gasztronómiai rendezvényét az alsóörsi strandon.

 

Zöldbabos halpaprikás galuskával (Fotó: balaton.vehir.hu/2018.)

A verseny nyilvános, csapatok (3 - fős) és egyéni versenyzők számára.

A halételek készülhetnek bográcsban, grillen, tárcsán.

Regisztráció 8-9.00óra között

Főzés kezdete: 9.00 óra.

A halételeket 3 tagú zsűri bírálja 12.30 órakor. 

A zsűri az újszerűséget és a tálalást is értékeli.

Tálalni csak a szervezők által biztosított edényekben lehet.

Verseny díjazása: a résztvevők érmet és oklevelet kapnak.

Az első helyezett elnyeri, és egy évig őrzi a felajánlott vándorserleget.

A résztvevők részére a szervezők biztosítanak:

kijelölt  főzőhelyet, csapatonként 1db sörasztalt, 2db padot, 1 db tűztálcát.

Főzni csak gázzal lehet!

 

Halról és egyéb hozzávalókról 5000.-Ft értékű számlát a szervezők befogadnak. (a számlát Alsóörs Község Önkormányzata 8226. Alsóörs Endrődi S. u. 49. címre kell kiállíttatni.)

Csak készpénzes számlát fogadnak el!

.Csapatonként leveses étel esetén 25 db, egyéb ételt készítése esetén 20 db műanyag tálat, evőeszközt, szemetes zsákot a szervezők adnak.

Ivóvíz, kézmosási lehetőség és mosdó használat a strandon.

A versenyzők biztosítják a főzőeszközt (bogrács, grill, tárcsa) és a főzés alapanyagait, kenyeret.

A versenyzők vállalják, hogy a zsűrinek a bírálathoz 1 adag ételt szolgálnak fel. 

 Az érdeklődőknek leveses étel esetén 15, egyéb étel esetén 10 adagot kiosztanak, az „alsóörsi pikkely” ellenében.

A versenyre jelentkezni lehet 2019. szeptember 10-ig

06-20/591-5350 telefonszámon hétfő-péntek 9-17 óra között,

és az alsoorsmuvhaz@gmail.com .

 Együnk halat, finom falat!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!