„Alsóörsi Csipkeműhely 2002-2019” könyvbemutató – Minden értéknek legyen közössége!

balaton.vehir.hu 2019. 04. 26. 20:27

Alsóörs, 2019. április 26., péntek – A könyvbemutató mellett az Alsóörsi Csipkeműhely alkotásaiból rendezett kiállítás 2019. május 30-ig megtekinthető, az Eötvös Károly Művelődési Házban.

 

A könyvet Hebling Zsolt, Alsóörs község polgármestere, Szuperné Bohus Judit, Gránátalma-díjas népi iparművész, Mihalcsik Márta szakreferens, Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Irodájának munkatársa mutatta be, osztotta meg élményeit.

Hebling Zsolt

-A könyvkiadás mindig ünnep, az elmúlt tíz év során minden évben készült egy könyv a helyiekről a helyieknek, ezzel is meg tudjuk mutatni az alkotásokon túl a helyi közösségek erejét és szeretetét – fogalmazott Hebling Zsolt polgármester. A könyv annyira friss, hogy ma készült el, nézhettük meg könyv formában. A polgármester a könyvben írt előszavából idézett, majd köszönetet mondott Albrecht Sándornak, Szuperné Bohus Juditnak, Mihalcsik Mártának a könyvben írt gondolataikért. Szintén megköszönte Zórád Ferencnek és Győri Gyulának a könyvben felhasznált fotókat.

Mihalcsik Márta

Mihalcsik Márta és Szuper Miklósné bemutatta a műhely történetét, munkásságát. A közel száz oldalas könyv röviden bemutatja a csipkeverés történetét, az alsóörsi műhely megalakulását, életét, működését, díjaikat, sikereiket, s nem utolsó sorban egyenként mutatja be az alkotókat, munkájukat. Egy igazi értékteremtő, közvetítő könyvet tarthat kezében az olvasó. A könyv az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásával jelenhetett meg.

Szuper Miklósné

Albrecht Sándor

A polgármester a műhely minden tagjának köszönetet mondott

Gyönyörű alkotások

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!