IBCC 5. nap

balaton.vehir.hu Forrás: balatonihal.hu 2019. 04. 18. 20:23

Újabb 20 kilogramm feletti pontyokat, köztük a verseny eddigi legnagyobb halát is meghozta az V. IBCC ötödik napja. Az idő javulásával a pontyok étvágya nő, a kifogott kapitális egyedek száma is napról-napra gyarapszik. A dobogó első helyén változatlanul a Dan Draguloiu Team áll, 340 kilogrammal véve ki a részét a 14 tonnát meghaladó összfogásból.

 

Alsóörsön a Strandfürdő-n horgászó Trakker Team – kereken 26kg-mal mérlegelte a verseny eddigi legnagyobb halát, egy gyönyörű tövest. A várakozásoknak megfelelően a keleti medence  is megmutatta, hogy milyen kincseket rejt. Azok a helyek, amelyek itt eddig nem tűntek favoritnak most jól teljesítenek. A Csopakon horgászó FUKY Csoki Team már a hetedik helyen áll. Az északi part – déli part eredményei is kiegyenlítettnek tűnnek, mindenhol húzzák a halat a versenyzők,

Már 5 db 20 +-os ponttyal büszkélkedhet a mezőny, mellettük számtalan 15 és 20 kilogramm közöttivel. A hajrához közeledve egyre jobban megjön a halak étvágya, kapitális egyedek is megmutatják magukat. Sok csapat döntött úgy, hogy taktikát változtat attól függően, hogy a díjak közül melyik látszik elérhetőbbnek. Sokan áttértek a még „szelektívebb” horgászatra, hogy az „5 legnagyobb hal” kategóriáért versenyben maradhassanak.

Forrás, további részletek: balatonihal.hu

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!