Egy újabb nap a biztonságért

balaton.vehir.hu Forrás: Szabó Zoltán Balatonfüredi Rendőrkapitányság 2019. 02. 20. 17:25

Társszervek együttműködésével szervezett programot Alsóörsön a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Balatonfüredi Rendőrkapitányság.

 

Az „Egy nap a biztonságért - egy nap az iskolában” elnevezésű komplex programjának idei soron következő állomása 2019. február 19-én Alsóörsön volt, ahol 9 órától a helyi általános iskolában a gyermekek felvilágosítást kaptak a személyes biztonságukat, egészséges fejlődésüket elősegítő szabályokról és lehetőségekről.

A rendőrök a társszervekkel együttműködve több szemszögből mutatták meg a veszélyhelyzeteket, és játékos formában megoldási lehetőségeket is nyújtottak a gyerekeknek. A rendőrségi bűn- és baleset-megelőzésen túl katasztrófavédelmi, mentési, egészséges életmód, egészségügyi, környezetvédelmi, honvédelmi szakterületekről szóló előadásokon vettek részt.

A rövid, de célirányos, interaktív beszélgetéseken betekintést nyertek a diákok a résztvevő szervek, szervezetek munkájába. Az udvaron felállított kerékpáros akadálypályán gyakorlati tudásukat is megmutathatták a tanulók, a foglalkozáson játékos formában ismerkedtek a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályaival és a kertékpárok kötelező felszereléseivel.         A résztvevőknek és a legügyesebb nebulóknak apró láthatósági ajándékokkal kedveskedtek kollégáink.

A mintegy 80 diák és pedagógusaik, valamint az előadók számára is vidáman és élményekkel tarkítottan zárult ez a szép tavaszias nap.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!