Rekordszámú nevezés az alsóörsi íjász bajnokságon – jól szerepeltek a Veszprém megyei versenyzők

balaton.vehir.hu Forrás: Szendi Péter 2019. 01. 22. 11:32

Harmadik alkalommal rendezték meg a település sportcsarnokában az országos teremíjász-bajnokságot, mely egyben a minősítési szintek megszerzésére, az íjászat népszerűsítésére és felkészülésére is szolgált.

 

A versenyzőket és a szurkolókat Ferenczy Gábor alpolgármester köszöntötte. Beszédében kitért arra, hogy Alsóörsön mennyire aktív sportélet folyik, ami azt jelenti, hogy működik egy női és egy férfi kézilabda szakosztály, egy labdarúgó szakosztály, és népszerű az íjászat is. Ráadásul ők tavaly ünnepelték fennállásuk huszadik évfordulóját. Végül megköszönte a szervezők munkáját és eredményes, jó sportolást kívánt mindenkinek.

 

 
-Idén rekordszámú nevezés érkezett a szervezők felé. A kétnapos rendezvényen 270 íjász mérettette meg magát négy kategóriában és öt korcsoportban. Ennyi sportoló egyszerre ilyen méretű sportcsarnokban még soha nem képviseltette magát sehol az országban, így Alsóörs ezzel is példát állított másoknak – hangsúlyozta Molnár Ferenc az íjász szakosztály vezetője, aki elmondta, hogy az ország számos pontjáról érkeztek, bízva abban, hogy az alsóörsi versenyzők is jól szerepelnek.
 
 
Jól szerepeltek a Veszprém megyei íjászok. Szélesy Bence az alsóörsi íjász szakosztály versenyzője, a mostani versenyen második helyen végzett. Az alsóörsiek közül országos bajnok lett Molnár Ferenc, bronzérmet szerzett Morzál Ádám és Szücs Tibor. Schauermann Zoltánné és Schauermann Soma Balatonfőkajárról egyaránt a második helyet szerezték meg. Fekete Balázs Nemesvámosról az előkelő harmadik helyen végzett. Baráth Erzsébet pétfürdői versenyző aranyérmet szerzett. Bécs Ferenc a pétfürdőiek íjásza a dobogó második fokára állhatott. Kovács Emma aranyéremmel, Benkő Regina Hanna ezüstéremmel, Evsyukhina Alexandra bronzéremmel távozhatott, mindhárom versenyző Cserszegtomaj színeit képviselte. A balatonfőkajári Mispál Dóra aranyérmet szerzett, csakúgy mint a pápai Németh Virág. Németh Eszter a pápaiak üdvöskéje második lett, Horváth Zétény László Hévizről országos bajnoki címet szerzett, Török Hanna Cserszegtomajról harmadik lett, Mispál Árpád Balatonfőkajárról aranyéremmel távozhatott
A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!