Az Év Balatoni Háza 2018.

balaton.vehir.hu 2019. 01. 11. 17:17

Alsóörs, 2019. január 11., péntek – Az építészeti díjpályázat díjazott pályaműveiből nyílt kiállítás a Balaton-parti településen.

 

 -Külön öröm számunkra, hogy a megyeházi kiállítást követően elsőként Alsóörs adhat otthont a vándorkiállításnak Veszprém megyében – fogalmazott Hebling Zsolt polgármester. Majd hozzátette, arra is büszke a település, hogy a díjazott épületek között található az alsóörsi Marina Kikötő és Hotel, amely üde színfoltjává vált a Balaton partján, amit nagyon sokan keresnek fel.

 

Vörösmarty Éva, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlés alelnöke megnyitó beszédében kitért arra, hogy az önkormányzat kettő évvel ezelőtt tette közzé az építészeti felhívást közösen a Balatoni Szövetséggel, amire összes 19 pályamű érkezett a Balatont övező három megyéből. A pályázat elérte célját, mert sikerült a minőségi építészetre felhívni a figyelmet. A pályázatokat igen magas szakmai tudással bíró zsűri bírálta el. A rangos pályázatot a miniszterelnökség támogatásával valósult meg.

 A vándorkiállítás január végén átköltözik Csopakra majd Tihanyban, Dörgicsén, Balatonalmádiban és Balatonfűzfőn lesz látható.

 

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!