Újratöltjük: Nyitott pincék teljesítménytúra

balaton.vehir.hu 2018. 09. 25. 21:59

Szeptember 29-én ismét megrendezik a nagy sikerű Nyitott Pincék teljesítménytúrát.

 

Két távot teljesíthettek:
rövid táv 16,7 km
hosszú táv 28,2 km
Nevezés: 8.00-10.00 között a rajtnál tudtok. Kérjük, készpénzzel készüljetek nem csak a nevezési díj fizetéséhez, hanem több borászatnál is csak így lesz lehetőségetek a fogyasztásotokat fizetni.

A túra során a következő pincészeteket látogatjátok meg:
Mindjárt a rajtnál a Gelléri Pince borait kóstolhatjátok meg, feltölthetitek magatokat zsíros deszkával az útra.
Az első pecsétpont a Levendula Pince lesz lenyűgöző panorámájával.
Új pecsétpont a túrán a János Pince Alsóörsön, aki isteni borokkal, borkorcsolyával vár Benneteket.
A part felé csorogva érkeztek meg Antal Pista bácsi Présház Borozójához.
Mire eléritek az alsóörsi strandot, megéheztetek és egy kávé is jól esne, így Gyuri Lángos Büféjénél szusszanva egyet elfogyaszthatjátok, mi szemnek, szájnak ingere. A bátrabbak és ráérősebbek, ha az időjárás is megengedi, egy gyors csobbanást is beszúrhatnak a programba.
Utatokat folytatva az egyedülálló gasztronómiai élményt nyújtó Carpaccio Étterembe mentek a következő pecsétért. És garantáltan visszatértek ide a későbbiekben megkóstolni a sok sok finomságot.
Ezután a parttól távolodva Lovas felé veszitek az irányt, ahol a Lovas Csárda lesz a következő pecsétpont.
Lovas ugyan nem a Balaton partján fekszik, de van saját kikötője! Köss ki a Lovas Kikötőben! Miközben pecséted begyűjtöd, kóstold meg a ház fantasztikus borait, limonádéit! Ha megéheztél, itt is megtöltheted a bendődet.
Lovasról Paloznak, a Jazz Pikniknek otthont adó, Hild díjas ékszerdoboz település felé tartva csodás kilátásban gyönyörködhettek.
Igazi családias hangulatban vár a Papa Borozója. Biztos vagyok benne, hogy éhesen, szomjasan, mosoly nélkül nem keltek útra.
A Jazz Piknik házigazdája, a Homola Borterasz szintén megér egy misét.
Következő pecsétpontotok a Jásdi Borterasz. A nyitva tartástól függetlenül kérlek, pecsételj magad!
Ha átkeltetek a 73-as, Veszprém felé vezető úton, vessetek egy pillantást jobb oldalon a Plul malomra!
Ezután érdemes a csere alsót bekészíteni, jön a Szent Donát és Márga Bisztró. Erre a látványra életetek végéig emlékezni fogtok.
A Petrányi Borterasz kiváló borait, csodás étlapját, és hozzá a kilátást tavaly élvezhettétek először a túra során és idén sem lesz ez másképp! 
És a rövid táv végéhez meg is érkeztetek, cél a Söptei Bor és Gasztronómia éttermében. Ha most ki is hagyjátok az isteni szarvas burgert, ezért érdemes visszatérni!
Aki a hosszabb távot vállalja, ismét a Balaton felé veszi az irányt, a Nádas kút forrást érinti, majd még egyszer visszatér a Papa Borozójába. A cél előtt erdei utakon érkezik meg a Riviéra egyik rejtett kincséhez, a Lovasi Pince szálláshelyéhez., ahova reméljük, hogy nem csak bort kóstolni, de szállóvendégként is visszatértek!

A rövid táv résztvevőit 9 személyes kisbusszal szállítjuk vissza a rajthoz. Így ha csomagod, szállásod Felsőörsön vagy a környező települések valamelyikén van, ne aggódj! Kóstolj bátran jóféle borokat, nem kell féltened a jogsidat.

Nevezési díj 1200 Ft.

Szállást itt tudsz foglalni:
http://www.balatonriviera.hu/hu/szallashely/

Kérjük, hogy a túrán mind a rajtnál kapott útvonalleírást, mind a szalagozást figyeljétek! Sajnos a kihelyezett szalagok időnként nem érik meg a túra megrendezésének idejét. Ezért előre is elnézéseteket kérjük! Az itineren található telefonszámon hívjatok, szívesen segítünk, ha elveszettnek éreznétek magatokat.

Várunk Benneteket szeretettel! Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!