Később rajtol a Szüreti Regatta - A várható viharos szél miatt

balaton.vehir.hu Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség 2018. 09. 21. 21:55

Az eredeti menetrend szerint szombaton - szeptember 22-én - 9 órakor rajtolt volna Alsóörsről az idei Szüreti Regatta, ám a verseny rendezője, a Túravitorlás Sportklub (TVSK) a várható viharos időjárás miatt 11 órára halasztotta a rajtot.

 A TVSK pénteken délelőtt közölte: "A rendelkezésre álló meteorológiai adatok fényében a versenyrendezőség azt a döntést hozta, hogy a rajtot reggel 9 óráról legkorábban 11 órára halasztja. A rajt végleges időpontjáról szombat reggel 7 órakor születik döntés, amelyről a VHF 78-as csatornán, a Facebookon és az osztálykapitányokon keresztül értesítünk mindenkit."

Úgy látszik, hogy 15-18 csomóról fokozatosan csökkenő északi szélben egy 11 vagy 12 órás rajt esetében még bőven teljesíthető a 19 órás limitidő, de a révfülöpi kapu lehetőséget ad a pályarövidítésre is. "Vasárnapra pedig talán a legkellemesebb időjárási konstellációra számíthatunk: délnyugati szélben, raumban, a nyugati medence hosszú hullámain lesz megvitorlázható a Badacsony-Balatonföldvár táv" - derül ki a TVSK tájékoztatásából, amely egyúttal arra kéri a vitorlázókat, hogy a rajthalasztásról szóló információt adják tovább a többi versenyzőnek is.

A TVSK versenyről szóló tájékoztatása itt és itt olvasható, a frissebb információkat pedig a Szüreti Regatta Facebook-eseményoldalánközlik. 

A TVSK sajtóközleménye - amely többek között a rajthalasztásról szól - itt olvasható.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!