Alsóörs: Beszámoló a Nyárbúcsúztató fesztiválról

balaton.vehir.hu Forrás: alsoors.hu/Kovávcs Piroska 2018. 08. 21. 20:21

Látványos felvonulás, telt ház, sztárparádé, jó hangulat. Mi más kell egy fesztivál nyitányához, különösen akkor, ha az olyan közkedvelt, mint a Alsóörsi Nyárbúcsúztató és Vendégmarasztaló fesztivál?

 Fotó: balaton.vehir.hu

A hömpölygő tömeget elnézve, sokak fogadják el a község elhíresült jelmondatának üzenetét, miszerint Alsóörs mindenkor hív, marasztal és visszavár mindenkit. Hatványozottan igaz ez ilyenkor, rendezvények idején, márpedig a fesztivál szervezői, miként minden évben, ezúttal is gondoskodnak arról, hogy az augusztus 16 – 20 között zajló események maradéktalanul nyerjék el a látogatók tetszését.

A programfolyam alaphangját a táncosokkal kiegészült Dramsters ütősegyüttes felvonulása adta meg. Menetzenéjük egyszerre volt vérpezsdítő és impozáns, nem véletlen, hogy látván őket, az Endrődi utca népe csaknem táncra perdült. A Sirály parkba érkezőket Orosz Anna színművésznő – műsorvezető üdvözölte, majd Alsóörs polgármestere, Hebling Zsolt köszöntötte térségünk országgyűlési képviselőjét, dr. Kontrát Károly miniszterhelyettes, BM. parlamenti államtitkárt, Polgárdy Imrét, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnökét és Vörösmarty Éva elnökhelyettest, a Veszprém Megyei Értéktár Bizottság elnökét, valamint a helyi elöljárókat és testvértelepüléseink, Kalász és Málnás község Simon György tanácsos, illetve Balázs János polgármester vezette küldöttségét.

Hebling Zsolt elmondta, hogy ez a két évtizedes múltra visszatekintő fesztivál az önkormányzat legjelentősebb rendezvénye, egyben köszönetet mondott mindazoknak, akik létrejöttét segítették és működését támogatják. A továbbiakban a fesztivált megnyitó dr. Kontárt Károly kívánt kellemes időtöltést mindenkinek, mint mondta, ehhez ebben a szép környezetben, a kitűnő programoknak és az itt élők vendégszeretetének köszönhetően adottak a feltételek.

Az ünnepélyes megnyitót követően elindult az ötnapos programfolyam. Az idei év első fellépőjét nemcsak a színpadok világából és a médiából ismerjük jól, korábban is járt már nálunk, és csakúgy, mint most, akkor is nagy sikert aratott. Vastag Csaba napjaink egyik legnépszerűbb énekese – méltán. Maga vallja, hogy a legőszintébb ének belülről, az egyénből fakad. Ezt a sikert sikerre halmozó előadó, aki díjak- és elismerések sokaságával rendelkezik, a gyakorlatban érvényre juttatja. Előadásában legnépszerűbb dalait hallhattuk, köztük „Magyarország legjobb dalát”, az Őrizd az álmod” címűt, amit a közönség felállva hallgatott végig. A szép estéhez hozzájárult Vastag Csaba nagyszerű zenekara, a Conecto. A műsort utcabál zárta, melyhez a zenét a Búgócsiga együttes szolgáltatta.

Az Öböl TV rendezvényen készített felvételét az alábbi linkre kattintva megtekintheti: alsóörsi nyárbúcsú

Az asztaliteniszezők küzdelmével megkezdődtek a fesztivál sportrendezvényei is, ezekről a zárónapot követően egyben tájékozódhatnak majd kedves olvasóink.

Kovács Piroska

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!