Már az első nap teltházas az Alsóörsi Nyárbúcsúztató és Vendégmarasztaló Fesztivál - képgalériával

balaton.vehir.hu 2018. 08. 16. 21:54

Alsóörs, 2018. augusztus 16., csütörtök - Látványos felvonulással vette kezdetét a Balaton-parti település legnagyobb fesztiválja.

A településen végighömpölygő tömeget a Dramsters együttes dobolása és a fantasztikus táncosok vezették fel a Sirály park nagyszínpadáig. Addigra már teljesen megtelt a tér.

Hebling Zsolt Alsóörs polgármestere üdvözölte dr. Kontrát Károlyt a térség országgyűlési képviselőjét, a Belügyminisztériu parlamenti államtitkárát, Polgárdy Imrét a Veszprém Megyei Közgyűlés elnökét, Vörösmarty Évát a Vezprém Megyei Közgyűlés alelnökét, a Veszprém Megyei Értéktár Bizottság elnökét, valamint a testvértelepülések delegációit, az Erdélyországból, Málnás községből érkezettek Simon György vezetésével, és a felvidéki Nyitra településről érkezetteket Balogh János polgármester vezetésével.

Hebling Zsolt (b.) és Kontrát Károly

-Ez a csodálatos színpad, amin állunk EFOP-os pályázatból nyertük, közösen az Alsóörsi Református Egyházzal - fogalmazott a polgármester. Majd hozzátette, hogy közel 25 éves a fesztivál, ami egyben a település legnagyobb rendezvénye és az idei évben öt napig tart és egy csodálatos tűzijátékkal zárul majd. Alsóörs szlogenével szeretnék mindenkinek jó időtöltést és szórakozást kívánni: Alsóörs vár, marasztal és visszavár és azt kívánom mindenkinek, hogy a fesztivál után is látogassanak vissza a településünkre az év minden napján - fogalmazott.

Dr. Kontrát Károly rövid megnyitójában kiemelte, hogy kevés ilyen csodálatos környezetben megrendezett fesztiváli helyszín van a Balatonnál, mint itt Alsóörsön, mindenkinek jó szórakozást kívánt és arra kérte a jelen lévőket, hogy a fesztivál után is maradjanak, mert idén sokáig fog tartani a nyár.

Majd a közönség kedvence Vastag Csaba és a Conecto zenekar lépett színpadra. Az óriási siker nem maradt el. A gasztronómiai kínálat mellett pénteken a Csík zenekar, szombaton Gáspár Laci, vasárnap a Honeybeast, hétfőn pedig Szekeres Adrien ad koncertet majd őt követőn este 10 órakor tűzijáték a Balaton partján.

Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!