Alsóörs: II. helyezés a kihívás napján

balaton.vehir.hu Forrás: alsoors.hu/Kovács Piroska 2018. 06. 01. 09:53

Újabb alsóörsi siker: II. helyezés a kihívás napján. A tavalyi győzelem után ebben az évben is remekül szerepelt Alsóörs a kihívás napján. A hagyományosan május utolsó szerdáján (ezúttal 30-án) megrendezésre került megmérettetésen kategóriájában a dobogó második fokára állhatott.

 Melyikünk lakhelye sportosabb település? – tette fel a kérdést még 1982-ben két szomszédos kanadai város vezetője. Egyszerű megállapítani – született meg a válasz: versenyezzünk! Az a város nyer, amelyben egy azonos napon 0 órától este 9-ig többen végeznek negyedórányi testmozgást bármilyen formában. Az elképzelés életképesnek bizonyult olyannyira, hogy hamarosan Európa is felvette a kesztyűt, köztük hazánk is, 1991-ben elfogadva a kihívást.

Alsóörsről köztudomású, hogy nyitott minden olyan kezdeményezésre, amely a köz javát, a fejlődést, a lakosság érdekeit szolgálja. Hogyne állt volna egy olyan javaslat mellé, amely minden korosztály számára lehetőséget nyújt a mozgás örömének, az egészséges életmód egyik alapvető pillérének megismerésére? A kihívás napjának ugyanis éppen az a célja, hogy erre felhívja a figyelmet.

Az előző évekhez hasonlóan az idén is reggel kezdődtek az események. Községünkben ugyanis „forgatókönyve” van már annak, hogy ilyenkor a legkisebbektől a szépkorúakig mindenki átmozgassa egy kicsit izmait. A nordic walking szerelmesei már korareggel botot ragadtak, hogy kedvenc sportáguknak hódoljanak. A délelőtt az óvodások és az Endrődi iskola tanulói, valamint a hivatalok, intézmények dolgozói számára tartogatott tizenöt felüdítő percet, jó levegőn, szép környezetben. Még egy itt nyaraló csapat is kihasználta a lehetőséget, az utcán vonulva reprezentálták a fiatalság erejét és életszeretetét.

Délután kettőkor a nyugdíjasok következtek: a sportcsarnokban tornásztak Varga Ottilia irányításával. Őket a sorversenyek résztvevői követték szép számban, rendkívül népszerű volt a Ferenczy Gábor – Mészáros Károly vezette remek hangulatban zajló viadal. Később benépesült a csarnok környéke is. Vida Márió két szép lova engedelmesen rótta a köröket a jövő lovasaival. Főként a zsenge ifjúság körében volt népszerű a lovaglás. Most már csak az öregfiúk focimeccse volt hátra ezen a helyszínen: az Alsóörs - Felsőörs öregfiúk meccset a Felsőörs nyerte 8:6-ra.

Pezsgő élet folyt a másik helyszínen is, merthogy községünk ezen a téren is bővelkedik a jobbnál jobb lehetőségekben. A kerékpárosok ügyességi versenye a művelődési ház mögött zajlott. Tanúsíthatom, hogy az alsóörsi gyerekek szép reményekre jogosultak. Ottjártamkor éppen az íjászattal ismerkedtek a kicsik – köztük Bognár Anna, Liza és Léna, Konrád Kamilla, Báró Bogi és Jázmin, Kajári Kristóf, Szántó Máté és Márk –a szakosztályvezető, Molnár Ferenc, mint mindig, most is szívesen avatta be az érdeklődőket a sportág rejtelmeibe. S lám, máris akadt jelentkező!

Összességében megállapítható, hogy Alsóörs ezúttal is bizonyított. Gratulálunk a legújabb sikerhez!

Kovács Piroska

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!