Föld napi faültetés Alsóörsön, India nagykövetével

balaton.vehir.hu 2018. 04. 22. 17:14

Alsóörs, 2018. április 22., vasárnap – 23 mandulafa ültetésére került sor a Balaton-parti település központjában, az Everness Fesztivál kezdeményezésére, az Alsóörsi Önkormányzattal együttműködve, amelyen részt vett Rahul Chhabra az Indiai Nagykövetség nagykövete is.

 

Mr. Rahul Chhabra nagykövet

 -Amikor meghívást kaptam a mai eseményre akkor még nem tudtam, hogy részt tudok-e venni rajta, de úgy döntöttem, hogy mindenképpen eljövök ezért megszakítottam a boszniai programomat, ahová holnap térek vissza – fogalmazott a nagykövet. Majd kiemelte, hogy szívéhez közel álló esemény a mai, mert mi csak kölcsönbe kaptuk a Földet a jövőtől és ezért mindent meg kell tennünk azért, hogy helyreállítsuk a Föld ökológiai egyensúlyát – fogalmazott.

A faültetés mindig a jövőről szól, ezzel a 23 új mandulafával egy új „Alsóörsi mandulás” jön létre, amely a jövőben kitűnő helyszínként fogja majd szolgálni a közösségi életet - fogalmazott Hebling Zsolt polgármester.

 

Klein Csaba az Everness Fesztivál igazgatója elmondta, hogy az Everness Fesztivál ismét Alsóörsön kerül megrendezésre 2018. júniusában. Az Everness Fesztivál csapata nagy figyelmet fordít a fesztivál zöldítésében, megvalósítva ezzel a környezettudatosságot a gyakorlatban is. Ezért 23 mandulamagoncot helyezünk Földanya lábai elé, hogy visszafizessük az utazásunk során keletkezett tartozásunkat. Ez volt  az első ilyen megmozdulás, amit remélhetőleg még sok hasonló követ majd, sok-sok ember által! Tesszük ezt a legmélyebb hálával és szeretettel, a fesztiválnak is helyet adó községben, Alsóörsön, a Föld napján.

Vásárhelyi Csenge ökológus elmondta, hogy azért 23 mandulafát ültetnek, mert a tavalyi évben megrendezett fesztivál ökológiai lábnyomát alapul véve a különböző számítások alapján pontosan 23 fa elültetésével hozzák szimbiózisba a település ökológiai egyensúlyát az elkövetkezendő ötven évben.

Ezt követően a résztvevők közösen elültették a fákat, majd tánccal köszöntötték az eseményt.

 

A legkisebbek is segítettek

Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!