Az ország legjobb íjászai érkeztek Alsóörsre – Teremíjász Országos Bajnokság 2018.

balaton.vehir.hu 2018. 01. 27. 14:48

A szombaton kezdődött két napos verseny célja: az Országos Bajnoki cím és a minősítési szintek megszerzése, az íjászat népszerűsítése, felkészülés az IFAA EB-re.

 

Molnár Ferenc az Alsóörsi Íjász SE szakosztály vezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy a két napos eseményre mintegy 270 fő regisztrált, a versenyeket öt korosztályban rendezik meg különböző kategóriákban-versenyszámokban. Azért kerülhetett a rangos rendezvény Alsóörsre, mert korábban már több kültéri és a mai nappal immár a második beltéri OB versenynek adhatunk otthont – fogalmazott. Majd hozzátette, hogy ez külön öröm a számunkra, mert idén ünnepli 20. születésnapját az Alsóörsi Íjász SE.

A rangos hazai versenyen jelen van Kakas István világjátékos, aki tavaly Lengyelországban első(!) helyen végzett a „csupasz íj” kategóriában. Érdeklődésünkre elmondta, hogy csak úgy, mint a négy évente megrendezésre kerülő olimpiai játékhoz hasonlóan, négy évente rendezik meg az”alternatív olimpiai játékot”13 sportágban amelyek nem szerepelnek az olimpiai sportágak között. Ilyen például az íjászat, nemzetenként egy(!) sportolóval. Arra a kérdésünkre, hogy újabb rekordot vagy országos bajnoki cím megszerzése a cél a kétnapos viadalon: most csak az íjászat öröme érdekel- válaszolta. 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!